"Mészároshoz" fordult a fóti gyermekváros egy volt lakója

Mondván, hátha ezzel a "legjobb lelkű ember" szíve meglágyul. 

A Népszava információja szerint a fóti Károlyi István Gyermekközpont volt növendéke, Borus Julianna levélben kérte Mészáros Lőrincet: akadályozza meg az intézmény felszámolását.

Mint ahogy korábban írtuk, a hírek szerint Mészáros Lőrinc szerezheti meg a fóti gyermekvárosnak helyet adó kastélyt és a hozzá tartozó parkot.

"Nekünk nem adatott meg, hogy családban nevelkedjünk, de kaptunk egy lehetőséget, hogy élhessünk. Kérem, ne vegye ezt el a Gyermekváros mostani lakóitól sem" - olvasható a levélben. 
Mint ismert, a kormány tervei szerint kiköltöztetnék a Fóti Károlyi István Gyermekközpont ma már nyugdíjas volt dolgozóit szolgálati lakásaikból, jóllehet a szerződésük alapján életük végéig használhatnák az ingatlanokat, családjaikkal együtt.

A Népszava szerint Borus Julianna azért fordult Mészároshoz, mert úgy hírlik, a milliárdos szemet vetett a Gyermekvárosnak otthont adó kastélyra. A kastélyban nem folyik gyermekvédelmi tevékenység, az állami gondozottak 8-10 fős csoportokban, a hatvan hektáros kastélypark területén, állami és uniós támogatásokból épült lakásotthonokban élnek, a kormány szerint mégis szükség van a "tömegszerű intézmény" kitagolására.

Noha Mészáros érintettségét eddig senki nem ismerte el, a helyiek közül többen is látták a vállalkozót a területen - írja a napilap.

Persze nem ez az egyetlen ilyen jellegű biznisz. Mint arról korábban írtunk, kitagolás címén valaki a nyírlakpusztai Tarányi-kastélyt és lesencetomaji Hertelendy-kastélyt is kinézte magának. A két intézményben szociális ellátás, valamint pszichiátriai betegek és értelmi fogyatékkal élők gondozása folyik.