Az a helikopteres cég menekítette ki Habonyt Ferihegyről, ami Rogánékat is bulizni vitte

Riasztották az egyik pilótát, hogy azonnal induljon. Döbbenet, hogy él Habony Árpád.

A HírTV arra volt kíváncsi, hogyan lehet, hogy hiába várták Habony Árpádot kilépni az épületből, mind ő, mind egy őt váró (és a stábot is lefotózó) hölgy egyszerűen felszívódtak. Aztán kiderült:

helikopterre szálltak, úgy hagyták el a repteret.

A műsorban elhangzott, hogy a stáb azonosítani is tudott egy helikoptert, ami akkor érkezett a helyszínre, amikor ők Orbán Viktor titokzatos emberét várták volna előbukkanni.

Megtudták, hogy

a Robinson44-es helikopter pilótáját olyan gyorsan küldték a reptérre Habonyékért, hogy annak még repülési terve sem volt. Az erről készült hangfelvételt a műsorban be is mutatták.

Mi több, nem egy egyszerű cégről van szó: megtudták, hogy az általuk is látott helikoptert ugyanaz a vállalkozás, a FlyCoop Kft. küldte, amelyik tavaly októberben Rogán Antalt és feleségét is elfuvarozta egy luxuslagziba. Akkor a miniszter letagadta, hogy repültek volna, majd mikor a nem sokkal később megszüntetett Népszabadság lebuktatta, végül elismerte a repülést.

A Célpont felvételein látható is volt a Habonyt és a Rogánékat szállító két helikopter egymás mellett, egy budaörsi hangárban.

Mint megírtuk, a makaói reptérről érkezett péntek este egy Bombardier Global 6000-es típusú luxusrepülőgép Ferihegyre. Elsőként Demján Sándor milliárdos nagyvállalkozó hagyta el a fedélzetet, majd Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója szállt le.

Egy ilyen út a HírTV szerint 27 millió forintba kerül, a fedélzeten Demján munkatársai utaztak, na meg Habony Árpád. Egyes feltételezések szerint a százmilliárdos üzletet jelentő, Jobbik által masszívan támadott offshore-kötvénybiznisz utolsó köreit futhatták le.