Trócsányi Lászlóék bankot képviselnek a devizahitelesek ellen

Miniszterként Trócsányi nyújtotta be a devizahiteles törvénycsomagot.

A lap birtokába olyan dokumentumok kerültek, amelyek szerint az igazságügy-miniszter irodája legutóbb egy devizaalapú autóhitel-szerződés miatt indult perben járt el a bíróságon a pénzintézet érdekében.

A Magyar Nemzet arra a pikáns tényre is felhívja a figyelmet, hogy a devizahitelesekre irányadó törvénycsomagot korábban éppen az igazságügy-miniszter nyújtotta be a parlamentnek, amely el is fogadta.

Bár Trócsányi szünetelteti ügyvédi praxisát, a lap azt írja: az Erste Bank minden bizonnyal biztosra ment a jogi képviselete kiválasztásakor, hiszen ki ismerhetné jobban a vonatkozó jogszabályokat, mint Trócsányi László kollégái.

A Magyar Nemzet kiemeli Bogdán Tibor, a miniszter főtanácsadójának szerepét, aki amellett, hogy Trócsányi oldalán alkalmanként feltűnik a kormányüléseken is, aktív tagja és gyakorló jogásza a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának.

Korábban szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy több kártérítési perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviselte a 4-es metró alagútépítő kivitelezőjét az állami tulajdonú BKV Zrt.-vel szemben.