180 magyart hagyott Törökországban egy csődbe ment utazási iroda

Különböző szállodákban ültették le őket, sem enni, sem inni nem kaptak egész nap.

Az Alfahír információi szerint a közel kétszáz magyar turistát végül Antalya különböző szállodáiba vitték, de mivel azokba nem voltak befizetve, gyakorlatilag semmilyen ellátást nem kaptak, csak leülhettek a váróban.

Az egyik érintett Magyarországon tartózkodó rokonától megtudtuk, hogy mintegy 70-80 magyar turista várakozik jelenleg is az antalyai Golden Coast nevű szállodában.

Annak ellenére, hogy a csapatban 1,5 éves kisgyermektől kezdve idősebb embereken át minden korosztály megtalálható, a cserben hagyott magyaroknak tíz euróért kínálták a sajtos szendvicset, a vízért is könyörögniük kellett, de a Wi-Fi jelszavát is csak titokban merték elárulni a dolgozók, amikor a kommunikáció hiánya miatt egyik-másik utas sírva fakadt.

Nem kaptak sem enni, sem inni. Pedig kisgyermekes családokról van szó, de egy cukorbeteg apuka háromszor lett rosszul. Végül mostanában kaptak vacsorát.

- mondták el lapunknak.

Az Alfahírnek nyilatkozó rokon elmondta, hogy egész nap az ankarai konzulátust és a magyar külügyet hívogatta, de egymásnak ellentmondó információkat kapott: a törökországi fél szerint holnap már hazaszállítják a magyarokat, míg a magyar külügy szerint ez egyáltalán nem biztos.

Úgy tudjuk, az utazást a gyöngyösi MomenTours Utazási Irodánál kötötték, majd kiderült, hogy a szervező valójában a Green Travel volt, ami épp most ment csődbe. Erről tanúskodik a cég honlapja is, ahol az olvasható, hogy a Green Holidays Kft. a mai naptól nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem tudja teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit, és minden további lépést a UNIQA Biztosító Zrt., valamint a magyar kormányhivatal fog megtenni.

A cég annak ellenére sem állította le a ma reggel repülőre ülő – 3 főre mintegy 700 ezer forintba kerülő, egyhetes utat kifizető – magyar turistákat, hogy minden bizonnyal már előtte tudtak a bajról. Ezt mutatja legalábbis, hogy információink szerint már a török reptéren sem ment értük a transzfer, az idegenvezető pedig mindenféle balesetre hivatkozva csak órákkal később jelent meg.

Állítólag a magyar konzulátusról három fő indult el a magyarokhoz, ők sms-t is küldtek azzal a szöveggel, hogy nyugodjanak meg, mert megy a segítség.

Jelenleg az általunk ismert információk szerint a magyarok nagy nehezen kaptak vacsorát, de azt sem lehet biztosra tudni, hogy a konzulátus járt közre, vagy az egész nap szenvedő utasok vásároltak be maguknak. Annyit tudunk, hogy 350 eurós napidíj fejében szállásolták volna el a hoppon maradtakat a Golden Coastban.

Frissítés:

Az ankarai magyar nagykövetség munkatársai már a helyszínen vannak, hogy segítsenek a törökországi Antalyában a Green Holidays utazási iroda csődje miatt szállás nélkül maradt, mintegy 180 magyarnak - mondta az ankarai magyar nagykövet az M1 aktuális csatorna vasárnap esti híradójában.