Csak kérdezem

Attól még lehetek magyar, hogy nem tetszik minden?

Vicces, hogy most a Fidesz-hívők mindenkit kvázi lehazaárulóznak, akinek lelke nem 100 százalékos, vagy annál nagyobb lángon ég a vizes vb-től. 

Vicces, hogy éppen ők ájtatoskodnak arról, hogy legalább erre a két hétre ne áskálódjon senki, tegyük félre a problémákat, nyugodjanak a fegyverek, mert most meg kell mutatni a világnak az egységet, hogy mi, magyarok milyen fantasztikus nemzet vagyunk. 

Azok váltak most hirtelen időszakos békegalambbá, akiknek politikai hitvallása egyébkként odáig pusztult az elmúlt években, hogy aki nem ért egyet mindenben Orbán Viktorral, az nem jó magyar ember, már ha egyáltalán bármennyire is magyar ember lehet valaki a narancsködön kívül.

Azok kínálgatják a két hétre szóló békét, akiknek imádott vezetőjük semmi mást nem csinál, mint harcol. Harcol Soros ellen, harcol Simicska ellen, harcol a civil szervezetek ellen, harcol Brüsszel ellen, harcol a Jobbik ellen, harcol a plakátok ellen, harcol a saját alaptörvénye ellen, harcol mindenki ellen, aki nem ő, aki nem ők. És most elvárják, hogy mindenki vágja magát haptákba, kussoljon és tapsikoljon feltétel és kritika nélkül, mert ez most a magyar lét, az igaz hazafiság ismérve.

Hát nem! Rohadtul nem! Kedves szenteskedő fideszesek, ti, akik egyébként pokolba kívántok mindenkit, akik nem ti vagytok. Ti, akik nem véleményt formáltok, érveket ütköztettek, hanem veszitek a bátorságot, és Isten helyett is ítélkeztek mások felett.

Engedtessék már meg, hogy miközben tiszta szívvel szurkolok minden magyarért ezen a hatalmas sporteseményen, még ne töröljem memóriámból a túlárazott beruházásokat, a bántóan mutyiszagú előkészületeket! Hadd legyek már magyar ember úgy is, hogy közben elmondhassam, a megnyitó ünnepségnek nem minden mozzanata nyűgözött le. 

Őszintén remélem, hogy minden klappolni fog a következő két hétben, hogy ez a világbajnokság jó hírét viszi Magyarországnak. Remélem, hogy a külföldi szurkolók, sportolók és sportvezetők úgy mennek haza innen, hogy azt gondolják,

"ez igen, ezek a magyarok tudnak, jó volt itt lenni".

Remélem, hogy így lesz, mert a hazánk eddig sem Orbán Viktor révén vívott ki elismerést a világban, és ezután sem vele lesz egyenlő Magyarország. 

Hajrá magyarok! Mindig és mindenhol.