Tudta? Már ribanc sincs elég, óriásplakáton kell toborozni

Mindenki nyugodjon le, ezeket a plakátokat biztos nem szedeti le a kormány.

Egy korábbi írásomban már kifakadtam a házas nőket szervezett félrelépésre buzdító, és ebből nagyon is jól megélő internetes oldal, és annak időről-időre felbukkanó, gyomorforgató plakátjai kapcsán. Most a másik kedvencemen, az eddig fülledt hónaljszagként csupán a virtuális térben terjengő Puncs.hu-n a sor.

A fiatal lányok és fiúk számára a kitartott szerető "munkakört" népszerűsítő oldal nemrég kezdett óriásplakát kampányba, melyben egy barna hajú menyecske mindenkit kacéran biztosít róla: ő bizony csak menő pasikkal randizik.

"A Puncs.hu valójában dédszüleink értékrendjét ülteti át a modern online világba"

- állítja magáról a "társkereső" oldal, ami utána kissé túlbeszélve ecseteli a "Sugar Mommy/Daddy", azaz az eltartó, és a  "Sugar Girl/Boy", azaz a kitartott közötti viszony mibenlétét és vélt előnyeit, no meg, hogy nem kell eztet szégyellni, hiszen "ez az oldal a boldogságról szól", amit "a szürke hétköznapokban" nem találhatunk meg.

"Dédszüleink korában a párkapcsolat egyik legfontosabb feltétele az volt, hogy a kérőnek megfelelő anyagi háttere, biztos megélhetése legyen"

- hangzik a kínosan csúsztató magyarázkodás, melynek valós tartalma nagyon is távol áll attól, hogy egy oldal megélhetési gondokkal küzdő, iskolai tanulmányaikat jellemzően nehezen finanszírozó, vagy eleve aranyásói hajlamokkal megvert lányokat gerebélyéz össze unatkozó Mészáros Lőrincek, vagy Habony Árpádok számára (valljuk be, a fiatal férfiak ezen a játéktéren általában nem igazán rúgnak labdába).

Arról pedig már nyilván nem szól a fáma, hogy a drága szállodákban való romantikázásnak, a vitorláson való koktélszürcsölgetésnek és az üzleti utakon két tárgyalás közötti, meghitt furulyaleckéknek hosszútávon milyen árnyoldalai vannak.

A Vajna Tímea Virtuális Szakközépiskolában szerzett papírral ugyanis csak egyfelé vezet az út, az pedig olyan messze esik a dédszüleink korának életideáitól, mint a nyugat-európai bérek a magyar fizetésektől.

Bár a virtuális húspiac mentegetőző szövegei szerint a kapcsolatok lényegét náluk nem az anyagiak adják, ennek ellentmondani látszik az oldalon elhelyezett számláló, ami az üzemeltetők részéről minden további csehszlovák dumát feleslegessé tesz:

Mindenki ítélje meg maga, mennyire megérős pár, gondtalannak reklámozott estéért megkötni a maga fausti alkuját egy olyan társasággal, ami gátlástalanul épít korunk kiherélt erkölcsi érzékeire, és minden skrupulus nélkül állít példaképként, elsősorban fiatal nők elé egy olyan életstílust, ami - eufemizálhatunk, ahogy csak akarunk - közönséges kurválkodás, luxus kivitelben.

Ebből a felállásból nehezen nézek ki olyan álomsztorit, ami bármikor is nyomába érhet dédszüleink párkapcsolatainak.

Iszony.hu - Nőknek szól...

Nem először cirkálnak a fővárosban a rém gusztustalan "párkereső" oldal hirdetéseit hordozó autók, hogy elénk tárják " Magyarország első, kapcsolatban élőknek szánt diszkrét társkeresőjének" szlogenjeit. Viszont a mostani húzásuk minden eddiginél jobban feszegeti a jó ízlés határait. Leszögezem, felőlem mindenki úgy cseszi szét az életét, ahogy akarja, a párkapcsolatát dettó, sok közöm nincs hozzá.