Tartalmas szórakozás várja a kárpátaljai gyermekeket a Jobbik Szeretetszolgálat táborában

Az itt pihennő 19 kárpátaljai gyermek valóban kikapcsolódhat.

Sneider Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn somoskőújfalui sajtótájékoztatón mutatta be a vasárnap indult tábor mindennapjait. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke elmondta, idén 19 kárpátaljai gyermeket, és a 3 kísérő tanárt táboroztat a Szeretetszolgálat.

Mint ismert, az alapítvány bevételének a nagy része a Jobbik országgyűlési képviselőitől származik: ugyanis a frakció tagjai a havi fizetésük 10 százalékát ajánlják fel a szeretetszolgálatnak, amely így többfajta karitatív feladatot is el tud látni. Ugyanakkor jellemző az is, hogy a tábornak idén otthont adó Somos Fogadó tulajdonosa ingyen biztosította a szállást a gyermekek számára.

Mert Kárpátalján olyan szegénység van, amit egy átlag magyar ember el sem tud képzelni – hangsúlyozta Sneider Tamás, emellett az is cél, hogy Nógrád megye hírét is messze vigyék.

A kuratórium elnöke emlékeztetett: hazánkban a családi üdültetés eddig nem volt szokványos, ezzel Jobbik állt elő két éve, de az ellenzéki párt példáját idén már az állam is követte.

Hagyománnyá vált: ismét hátrányos helyzetű családokat üdültet a Jobbik Szeretetszolgálata

Már második alkalommal szervezi meg a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány a Hurrá, nyaralunk tábort. A szolgálat olyan rászoruló családokat lát vendégül, akik önerőből nem tudnának elmenni nyaralni. Tavaly Ásotthalomra, Tiszavasvárira, Mátraszentimrére és Ózdra szervezték a táborokat, idén már Dunántúlt is "bevették". Így lett helyszín Tapolca, ahol most Kiss Gabriellával, a tábor egyik szervezőjével beszélgettünk a munkájukról, szervezésről, programokról.