2017. 07. 31. 21:36

Tartalmas szórakozás várja a kárpátaljai gyermekeket a Jobbik Szeretetszolgálat táborában

Idén Nógrádban táboroztat a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kárpátaljai magyar gyermekeket, akik az egy hét alatt bőven megismerkedhetnek az egyébként hazánkban is nagyobb turisztikai figyelmet érdemlő térséggel.

Sneider Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn somoskőújfalui sajtótájékoztatón mutatta be a vasárnap indult tábor mindennapjait. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke elmondta, idén 19 kárpátaljai gyermeket, és a 3 kísérő tanárt táboroztat a Szeretetszolgálat.

Mint ismert, az alapítvány bevételének a nagy része a Jobbik országgyűlési képviselőitől származik: ugyanis a frakció tagjai a havi fizetésük 10 százalékát ajánlják fel a szeretetszolgálatnak, amely így többfajta karitatív feladatot is el tud látni. Ugyanakkor jellemző az is, hogy a tábornak idén otthont adó Somos Fogadó tulajdonosa ingyen biztosította a szállást a gyermekek számára.

Mert Kárpátalján olyan szegénység van, amit egy átlag magyar ember el sem tud képzelni – hangsúlyozta Sneider Tamás, emellett az is cél, hogy Nógrád megye hírét is messze vigyék.

A kuratórium elnöke emlékeztetett: hazánkban a családi üdültetés eddig nem volt szokványos, ezzel Jobbik állt elő két éve, de az ellenzéki párt példáját idén már az állam is követte.

Hagyománnyá vált: ismét hátrányos helyzetű családokat üdültet a Jobbik Szeretetszolgálata

Már második alkalommal szervezi meg a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány a Hurrá, nyaralunk tábort. A szolgálat olyan rászoruló családokat lát vendégül, akik önerőből nem tudnának elmenni nyaralni. Tavaly Ásotthalomra, Tiszavasvárira, Mátraszentimrére és Ózdra szervezték a táborokat, idén már Dunántúlt is "bevették". Így lett helyszín Tapolca, ahol most Kiss Gabriellával, a tábor egyik szervezőjével beszélgettünk a munkájukról, szervezésről, programokról.