Ami a kormánypárti sajtóból kimaradt - A Jobbik képes valódi párbeszédet folytatni az emberekkel

Az orbáni igehirdetéssel szemben mikrofonhoz engedtek Miskolcon egy olyan polgárt, aki bírálta Vona Gábort.

A kolozsvaros.com felidézte, hogy a Jobbik elnöke a tusványosi miniszterelnöki igehirdetés közben fizikailag és verbálisan bántalmazott nő esete kapcsán írt Facebook-posztot, amelyben „szerencsére teljesen feleslegesen előrebocsátotta, hogy lehetőleg csak az vegye magára az állítások egyikét-másikát, akit érint”, mert

„nem általánosít, és nem bélyegez meg kollektíven”.

A portál azt is írta, hogy Vona írása

okos, rendkívül civilizált hangvételű,

amelyben arra

"a feneketlen gyűlöletre reflektál, ami a helyszínen jelenlévő, zömében időskorúakból álló hallgatóságon eluralkodó lincshangulatban öltött testet”.

A kolozsvaros.com ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányzati propagandát hangoztató Origó bár „könnyfakasztó” cikkben számolt be Vona miskolci látogatásáról, ahol egy látványosan nem jobbikos idős hölgy elszavalta, milyen nagyon sértő mindaz, amit Vona állított, arról azonban a lap már nem írt, hogy

az orbáni igehirdetéssel szemben mikrofonhoz engedtek egy olyan polgárt, aki bírálta a pártelnököt.

„Egy olyan polgárt, akibe nem fojtották bele a szót, aki elől az érintett nem távozott bokros teendőire hivatkozva futólépésben, biztonsági emberek gyűrűjében. Egy olyan pártelnökről van szó, aki mosolyogva, tisztelettel végighallgatta a panaszt és utána válaszolt rá”

- írta a kolozsvar.com. Tovább azt is hozzátette:

„ (…) a miskolci nyugdíjasok egy részének önjelölt érdekképviseletét ellátó hölgyet minden további nélkül mikrofonhoz engedték, a kérdéseire választ kapott. És bár nem tölt el örömmel ez a tényállás, azt kell mondanom, hogy – miközben más, magukat demokratikusnak nevező ellenzéki pártok ezt nem feltétlenül mondhatják el magukról – a Jobbik képes valódi párbeszédet folytatni az emberekkel. A vidéki emberekkel is. Azokkal, akik valószínűleg eldöntik majd a jövő évi választást. Azt a választást, amelyet Budapest most sem fog tudni egymaga eldönteni.”

A portál azt is észrevette, hogy a jobbikos fórumon megjelenő idős nő feltűnően hasonlít arra a hölgyre, aki egy címlapképen, „meglehetősen benfenntesnek ható, lelkes, örömmámorban úszó hölgy, aki 2015-ben tehát önkívületi állapotban üdvözölte Orbán Viktor miskolci látogatását”.

A kolozsvaros.com szerint ha igen,

„akkor sincs semmi baj, csak a Jobbik-Vona-Simicska ellenes összkormányzati összefosásban nem kellene úgy tenni, mintha mindenki tökhülye lenne”.

„Mintha a Fidesz beépített, nyugdíjas rajongói az ország 3 millió nyugdíjasát képviselnék. Nem képviselik őket. Mint ahogy a Fidesz sem képviseli az országot, hanem annak egy részét.”