A magyarok több mint felének nincs pénze nyaralni - reagált az államtitkár

Ahogy arról beszámoltunk, az Eurostat adatai alapján a magyar emberek 50,7%-a nem engedheti meg magának, hogy elmenjen egy egyhetes nyaralásra.

A magyarok fele nem engedheti meg magának az egyhetes nyaralást

Magyarországon az emberek 50,7%-a nem engedheti meg magának az egyhetes nyaralást. Nálunk rosszabb adatokkal csak Ciprus, Görögország, Bulgária, Horvátország és Románia bír, miközben még Szlovákia, Litvánia és Lettország is megelőz minket. A részletes adatokat itt lehet megnézni.

Nálunk rosszabb adatokkal csak Ciprus, Görögország, Bulgária, Horvátország és Románia bír.

Rétvári Bence államtitkár némi fáziskéséssel, de reagált a több nappal ezelőtt kihozott adatokra.

"Évről évre egyre többen engedhetnek meg maguknak legalább egy hétnyi nyaralást, a jobb eredmények mögött elsősorban a családok javuló jövedelmi viszonyai állnak" - nyilatkozta az MTI-nek.

A politikus büszke rá, hogy a helyzet sokkal jobb, mint 5 évvel ezelőtt, hiszen akkor még kevesebben engedhették meg maguknak ezt a luxust. Ennyi idő alatt 15,6%-kal nőtt a nyaralni tudók száma, ami a hetedik legnagyobb emelkedés az unióban - mutat rá az államtitkár.

Azt is elárulta, mi a csodás siker receptje: gazdasági növekedés, családtámogatási intézkedések, adócsökkentés, rezsicsökkentés, munkahelyteremtés.

Örök hála!

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton