Őrizetbe vették a charlottesville-i gázolót

A virginiai rendőrség egy 20 éves fehér férfit vett őrizetbe, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombaton belehajtott az ellentüntetőkbe Charlottesville-ben, meggyilkolva ezzel egy 39 éves nőt, 19 másik embert megsebesítve.

A CNN szerint a hatóságok az ohiói James Alex Fields Jr.-t gyanúsítják azzal, hogy a Charlottesville belvárosának egyik szűk utcájában egy Dogde sportautóval nagy sebességgel belehajtott az ellentüntetőkbe.

Al Thomas rendőrfőnök azt közölte, Fields-et a gázolás helyszínétől nem messze fogták el, illetve szerinte külső erők szabadították az erőszakot a városra.

Mint ismert, azután forrtak fel az indulatok a városban, hogy kiderült, el akarják távolítani Robert E. Lee tábornok lovasszobrát, ami viszont nem mindenkinek tetszett.

A tiltakozók között szélsőjobboldali szervezetek is megjelentek, így például a Ku Klux Klan is (a 24.hu gyorsan le is írta, hogy a szobor eltávolítása ellen tiltakozók emberek nácik...).

Nem tudom megállni, hogy ne rakjam ide a legendás Gettyburg című film egyik legnagyobb jelenetét, ahogy Virginia fiai üdvözlik Lee tábornokot. Íme: