Megdöbbentő, ami azután történt, hogy egy dühös bácsi számon kérte Vona Gábort

A bácsi nem erre számított, az egyszer szent!

Az idős bácsi először kért egy fél (tényleg csak fél) pohár vizet a Jobbik standjánál, majd Vona Gáborhoz fordult.

"Az országban 2,5 millió nyugdíjas él... (egy kis szünet - talán a differenciált nyugdíjemelés mikéntjére fog rákérdezni?), és maga azt mondta, hogy a szájukból szennyvíz folyik!!!444négynégynégy Mikor fog már végre bocsánatot kérni?"

Vona Gábor válasza kissé meglepte: "én nem mondtam ilyet".

"Én nem hiszek senkinek - mentett a bácsi, majd hozzáfűzte -, de a tévében is ezt mondták".

De ami ezután történt, az volt ám az igazán megdöbbentő! Ugyanis Vona Gábor egy mobiltelefon segítségével felolvasta neki a teljes, nyugdíjas polgárháborúról szóló bejegyzését.

S miután egyértelművé vált mindenki számára, hogy nem sértette meg a nyugdíjasokat (még a bácsi is azt mondta ezután, hogy ezek szerint a tévében kiforgatták Vona Gábor szavait...), a politikus hangsúlyozta, így nem is kell bocsánatot kérnie. Viszont Tupó bácsitól, akiről valóban szólt a bejegyzés, nem is fog.

A Jobbik elnöke ezután röviden ismertette pártja idősügyi programját, amelyet egyébként egy hazugságvizsgálós vitában ütköztetne Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Eszerint bevezetnék a férfiak számára is a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba-menetelt, a nyugdíjemelés differenciált lenne, így ebből nagyobb arányban részesülnének a kisnyugdíjasok, valamint csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, és nagyobb hangsúlyt kapna a közbiztonság, hogy az időseknek ne kelljen rettegnie. Ezenfelül a Jobbik gondoskodna a nyugdíjasok érdemi szórakoztatásáról is, amelynek egyik ellem lenne egy Nemzeti Vándorszínház megalakítása.

A bácsi - más kérdés híján – mindezeket még végighallgatta, aztán otthagyta az utcafórumot:

így például sem az egészségügy valódi helyzetéről, sem a devizahitelesek ügyéről, de még csak a bérunióról sem értesülhetett.

De talán a tévében egyszer majd ezt is elmondják.