Habony Árpád mikor kér bocsánatot?

Hat éve jogerősen elítélték egy idős házaspár ellen elkövetett garázdaság vétsége miatt.

2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta Habony Árpádot, Orbán Viktor miniszterelnök nem hivatalos főtanácsadóját.

Az ügy háttere még korábbra vezethető vissza. Négy évvel ezelőtt a Magyar Narancs számolt be arról, hogy az eset, amely miatt Orbán tanácsadóját megbüntették, 2006. november 4-én reggel történt, miután a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban egy idős házaspár lelépett a Lexus terepjárón érkező Habony elé.

A Magyar Narancs beszámolója szerint Orbán bizalmasa rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk kiabált, hogy legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. Szóváltás alakult ki, amit fizikai bántalmazás követett. Habony Árpád végül kiszállt az autóból, és az idős házaspár után iramodott. Beletaposott a bevásárló kocsijukba, leütötte a férfit, annak feleségét pedig hasba rúgta.

A hvg.hu később azt írta: súlyosabban is megbüntethették volna Habony Árpádot, ha sértettjei hatékonyabban képviselik érdekeiket a bíróságon. Az idős házaspár azonban vélhetően kifutott az időből, vagy nem tudta, hogyan kell lépnie a bíróság előtt. Így Habonyt nem könnyű testi sértés, hanem garázdaság és rongálás vétsége miatt ítélték el.

Orbán bizalmasának akkor ügyvédje a sajtóban megjelent cikkek után azt közölte, hogy következményei lehetnek annak, ha a média átveszi a Magyar Narancsban megjelent cikk állításait, azok ugyanis "rágalmazást tartoznak".

Habony Árpád azóta is szeret bujkálni a sajtó és a közvélemény elől, a bocsánatkérés alól pedig minden bizonnyal Ibizán szokott feloldozást kérni.