A béruniós aláírásgyűjtés szabályosan zajlik, hiába szeretné a kormány hitelteleníteni

A Fidesz tovább próbálkozik, hogy hitelét vegye a Jobbik által kezdeményezett béruniós aláírásgyűjtésnek. Már korábban is bevetette a függetlennek a legjobb indulattal sem mondható Alapjogokért Központ igazgatóját, Szánthó Miklóst, hogy az "adatvédelmi aggályokkal" hintsen port az emberek szemébe. Valószínűleg szúrja a fidesz szemét, hogy az elmúlt napokban több közéleti személy is nyíltan vállalta, hogy támogatja a kezdeményezést, így ma a kormányközeli Magyar Időkönk keresztül tértek vissza az adatvédelmi aggályok.

Miközben nem tudhatjuk, hogy a Fidesz milyen listából hívogatja a nyugdíjasokat és egyáltalán honnan tudja, hogy nyugdíjasok, a kormányközeli Magyar Időket nem ez az adatvédelem aggasztja, hanem az hogy a béruniós aláírásgyűjtésnél csak a Jobbik jelentkezett be adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságánál (NAIH), de a kezdeményező Gyöngyösi Márton nem.

Ezáltal a lap úgy véli, hogy a párt megtéveszti az embereket.

A Jobbik béruniós aláírásgyűjtése megfelel az adatvédelmi követelményeknek

A Fidesz úgy fél a bérunió témájától, mint ördög a tömjénfüsttől - jelentette ki a Jobbik elnöke, Vona Gábor kedd este a HírTV Egyenesen című műsorában. Vona Gábor arról is beszélt: a kormánypárt a nyugdíjasok manipulálását és hergelését is arra használja fel, hogy elterelje a figyelmet a Jobbik béruniós kezdeményezéséről.

A Jobbik közleményben reagált a vádakra. Mint írják a "béruniós aláírásgyűjtés mind a hazai, mind az uniós jogszabályoknak megfelelően zajlott, és zajlik a jövőben is."

A párt felhívja rá a figyelmet, hogy a kezdeményezést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Péterfalvi Attila aláírásával 2017. július 27-én jóváhagyta. Tekintettel azonban arra, hogy Magyarországról a Jobbik előtt még egyetlen pártnak sem sikerült európai polgári kezdeményezést elindítania, így adódhatnak módosítási javaslatok. A NAIH mostani, újabb határozatában ezekre hívja csak fel a Jobbik figyelmét.

"A kért korrekciókat a jogszabályok maradéktalan betartása érdekében a lehető leggyorsabban végrehajtjuk, így arra kérjük a Fidesz által irányított "médiát", ne üljenek örömünnepet: az alacsony bérekért indított kormányzati küzdelmük nem fog eredményre vezetni, szemben a magyar emberek béremeléséért indított béruniós törekvéssel." - áll a nyilatkozatban.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Tovább görbült az igazmondó tükör, még színesebb lett a muzsika.
Ha nem lép a vasúttársaság, tüntetésre is sor kerülhet.