Befejeződött a nyomozás a Teréz körúti robbantás ügyében - több tízezer oldal szól a merényletről

A nyomozás befejeződött, a vád előkészítésére harminc nap van.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lap külön kitér arra, hogy a védelem elektronikus formában (XXI. század) kérte a bizonyító erejű iratokat, s most a nyomozó ügyészek ezek beszkennelését végzik,

"ám irdatlan mennyiségről van szó, becslések szerint több tízezer oldalnyi, több gigabyte-nyi adatról".

A hatalmas mennyiség miatt várhatóan pendrive-okon vagy külső merevlemezen történik meg az iratok átadása a védelem számára - teszik hozzá, pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha az egész be lenne dobozolva.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a kormánnypárti lapnak elmondta: az ügy a vádelőkészítés szakába érkezett, amire 30 napjuk van, ám a határidő meghosszabbítható.

Egymillió eurót akart követelni a Teréz körúti robbantó, de nem küldte el a levelet

Arról is beszélt: a Teréz körúti robbantó elmeállapotát jól jellemzi, hogy a merénylet másnapján e-mailt írt a Belügyminisztériumnak, amelyben anélkül, hogy magáról bővebbet elárult volna, részletesen leírta, milyen pokolgéppel robbantott.A nyomozás során azonban találtak P. László laptopján egy másik levelet is, amelyben azzal fenyegetőzött,újra robbantani fog, ha nem kap egymillió eurót a Belügyminisztériumtól, de azt végül senkinek nem küldte el.

P. Lászlót a KNYF előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével gyanúsítja, és várhatóan ezzel fogja megvádolni is. A gyanúsított tettéért halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat.