Vona: "kétségbeesett aljasság" a jobbikos plakátok leszedetése, de nem adjuk fel, mint a baloldal

"Orbán Viktor fél tőlem, és nagyon jól teszi."

A politikus szerint a kormány "politikai bosszúja" valójában nem az erő, hanem a "kétségbeesett aljasság" jele. 

Központi utasításra leszedik a Jobbik plakátjait

A közelmúltban írtunk arról, hogy a kormánypártok feles törvénnyel fogták be az ellenzék száját a plakátháborúban. A politikai plakátok kampányidőszakon kívüli betiltása nem kapta meg a kétharmados támogatást, szükség lett egy felvizezett verzióra, hogy elég legyen a feles többség is hozzá. Így vélhetően alkotmánysértő módon sikerült átvinni az elképzelést.

"Orbán Viktor fél tőlem, a Fidesz fél a Jobbiktól, és nagyon jól teszi"

 - mutatott rá Vona. Hangsúlyozta: a Jobbik nem csak a korrupciós ügyek, de az elmúlt időszak jogtiprásai ügyében is el fogja számoltatni a jelenlegi hatalom képviselőit. 

Hozzátette: a kormánynak nem ez az első jogsértő lépése a "plakátháború" folyamán, ám a Jobbik a törvénytelenségre mindig törvényességgel válaszolt - szögezte le a pártelnök. 

  • "Elmondtuk, hány plakáthelyet és mennyiért béreltünk, míg a Fidesztől továbbra sem hallottunk ilyen számokat."
  • "A fideszes plakátrongálásokra feljelentéssel, és nem a kormánypárti plakátok megrongálásával válaszoltunk".
  • "A tavaszi alkotmányellenesen elfogadott plakáttörvényt tudomásul vettük, és törvényes úton, az Alkotmánybíróságon kerestünk jogorvoslatot."
  • "Az új jogszabályt betartva saját hirdetőfelületeket vásároltunk, ám az ide kihelyezett plakátjainkat is törvénytelenül eltávolítják"

 - sorolta Vona a plakátháború eddigi állomásait.

"Mi lesz a következő lépés? Törvényt hoznak arról, hogy csak a Fidesz kampányolhat? Vagy, hogy csak a Fidesz indulhat a választásokon?" - tette fel a kérdést a politikus. 

"A fideszes gengszterpolitikával mi a jobbikos polgári politikát szegezzük szembe."

 - jelentette ki. 

"Orbán Viktor lánglelkű fiatalemberből kiégett despotává vált, aki hiába tekinti Tisza Istvánt példaképének, ha módszerei sokkal jobba hasonlítanak Rákosi Mátyáséira."

Vona szerint a a tét nemcsak az, hogy a Jobbik plakátolhat-e, hanem sokkal inkább az: lesz-e valódi demokrácia és szólásszabadság Magyarországon? Hozzátette: 

"Mi nem fogunk meghátrálni, nem adjuk fel a küzdelmet, ahogy a baloldal."