Így semmisült meg a kamerák előtt az MSZP

Az MSZP szavazók nem fognak új formációkat támogatni, inkább egy "szélsőséges" pártra fognak szavazni.

Molnár Gyula már hétfő délután lapunk kérdésére is elismerte, azt amit Botka László korábban hangoztatott, az MSZP szavazók fegyelmezettek, és ha nincsen MSZP, akkor is a kormányváltó szavazatot fognak leadni - ám azt a Jobbikra.

"Azt kell mindenkinek megértenie, az MSZP szavazók nem fognak új formációkra szavazni, az MSZP szavazók vagy otthon maradnak, vagy pedig erősíteni fognak esetlegesen, bizonyos helyeken szélsőséges politikai pártokat"

- fogalmazott Kálmán Olgának hétfő este Molnár Gyula.

Molnár becsomagolva ugyanazt mondta, mint Botka: a szoci szavazók a Jobbikra szavazhatnak

Molnár Gyula MSZP-elnök Botka László hivatalos szegedi lemondása után tartott sajtótájékoztatót Budapesten. A politikus szerint "néhány politikai párt egyéni szándéka miatt" nem jöhetett össze a Botka László-féle összefogás, a szegedi polgármester pedig nem akarta, hogy az a személye miatt ne valósuljon meg.

Nem ez volt az egyetlen érdekesség a HírTV Egyenesen című műsorában: ugyanis Molnár Gyula belekeveredett a hekkelés kérdésébe is.

Amíg az élő interjú elején a pártelnök még arról beszélt, hogy Botka László "nem bukott meg", és csak amiatt lépett vissza, mert a partnerek nem igazolták vissza az egyébként "helyes stratégiáját", 20 perccel később már elismerte: valakik meghekkelték a pártját.

Na, de kik? A Fidesz, vagy baráti tűz csinálta ki Botka Lászlót?

Erre a kérdésre viszont nem sikerült választ kicsikarni Molnár Gyulából: "én nem gondolok ebből a szempontból semmire".

Sőt, szerinte az ügy szempontjából nem is érdemes keresni az árulókat a pártjában - és nem is érdekli, kik voltak azok.

A beszélgetés akkor változott igazán kínossá, amikor szóba jött a Molnár Zsolt-Lattmann Tamás-Tarjányi Péter triumvirátus. Molnár Gyula nem tudta sokáig rejtegetni, hogy ők állhatnak a háttérben - ám ígéretet tett arra, hogy ki fogja ezt nyomozni.

Különös véletlen, de Hont András, a HVG újságírója követte Molnár Gyulát a stúdióban, aki viszont azt idézte fel, hogy ő még a múlt héten beszélt Lattmann Tamással, és neki elmondta a nemzetközi jogász, hogy őt még 2016 tavaszán kérte fel jelöltnek Molnár Zsolt.

Az újságíró szerint "tök egyértelmű", hogy alibiznek az MSZP-sek, így akkor is, amikor Majtényi Csabában gondolkodtak - és ebbe a nihilbe rondított bele Botka László.

A végzete utol is érte Botkát - a szocialista pártnak nem áll szándékában az Orbán-kormány leváltása.