Devizahiteles vitanapot szeretne a Jobbik

Nem hagyják cserben a bajba jutottakat.

Miután az MSZP elárulva a saját szavazóit is lepaktált a Fidesszel, hogy nem hajlandó vitanapot kezdeményezni, vagyis nem hajlandó szembeszállni az Orbán-rendszerrel, a Jobbikra, mint egyetlen kormányváltó erőre hárult a felelősség, hogy megvédjük a népet a kormány túlkapásaival szemben, jelen esetben a hitelkárosultak tekintetében - írja Z. Kárpát Dániel.

A párt szerint az MSZP fegyverletételével még tovább szűkült az ellenzék mozgástere, ebben a helyzetben pedig nem hagyhatják magukra a Fidesz-MSZP bankárpolitikájának áldozatait - fogalmaz a honatya.

A Jobbik frakcióelnöksége soron kívül döntött a devizahiteles parlamenti vitanap támogatásáról, hiszen egyedül a Jobbiknak van teljeskörű programja a devizahitel-károsultak megsegítésére, helyzetük végleges rendezésére.

Amíg az MSZP a Fidesz, a Jobbik továbbra is a nép pártján áll - zárja sorait az alelnök.

Mint ismeretes augusztus végén tárgyalta volna a Parlament a devizahitelesek ügyét, ám mivel a kormánypártok előre bejelentették távolmaradásukat, nem jutottak sokra. Mindenki elmondta a véleményét, majd végighallgatták az államtitkár vádaskodásait.

Ezt az ülést is Soros hívatta össze

Ma tárgyalta volna a Parlament a devizahitelesek ügyét, ám mivel a kormánypártok előre bejelentették távolmaradásukat az ellenzéki képviselők számoltak azzal, hogy a napirendre tűzött témákat nem fogják tudni megvitatni. Éltek hát a lehetőséggel, hogy ha máshogy nem is, de napirend előtti felszólalásokban hangot adhassanak véleményüknek, amire Dömötör Csaba államtitkár a jól betanult vádaskodó, személyeskedő válaszait mantrázhatta.