Aki azt hinné, hogy legalább nyugaton javul a helyzet, annak csalatkoznia kell

Nem segít Felcsút közelsége.

Elképesztő, de van olyan körzet, ahova 2008 októbere óta nem találnak háziorvost, de a többi praxis a második Orbán-kormány hatalomra jutása után üresedett meg.

A tizenhat közül háromból is gyermekorvos hiányzik, ami csak tovább súlyosbítja a helyzetet (kattintson IDE az országos listáért!)

Az orvoshiány leginkább Dél-Fejér megyét sújtja, Árgyelán Jánost, a választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjét arról kérdeztük, hogy élik meg ezt a helyzetet a lakosok.

A politikus elmondta, sokszor hallja, hogy nagy a várakozási idő, és sokszor csak távoli településekről tudnak helyettes háziorvosokat hozni, akik viszont így sokkal fáradtabban tudják ellátni a feladatukat.

Árgyelán János arra is figyelmeztetett, amit ezek a számok nem mutatnak meg. Ugyanis a praktizáló háziorvosok átlagéletkora igen magas, és egyáltalán nem látni az utánpótlást, ami katasztrofális helyzethez fog vezethet.

Így akár néhány év alatt összeomolhat az alapellátás - legalábbis ha nem változnak a feltételek a magyar egészségügyben, tette hozzá.

"A kormány folyamatosan lerohasztja az egészségügyet"

A címben olvasható állítást igazolja, hogy üzleti megfontolásból kormányközeli oligarchák vásárolják be magukat a magánegészségügybe, és nem érdekli őket, hogy hányan nem tudják megfizetni az egészségügyi szolgáltatásokat. Erről is beszélt Dr. Gyenes Géza a Magyar Orvosi Kamara Országos Felügyelő Bizottságának az elnöke portálunknak, miután támogatta a béruniós kezdeményezést.

A képviselőjelölt elárulta azt is, Dél-Fejérben sok helyen nincsenek szakorvosok sem.

Jó példa erre Sárbogárd. A városban a közelmúltban újították fel a szakrendelőt, azonban hiába a megszépült környezet, szakorvosokat Székesfehérvárról járnak le.