Nagyon megbüntetné a Jobbik a hazudozó sajtót

Törvénymódosítást javasol a Jobbik, hogy komoly pénzbírsággal lehessen büntetni azokat a sajtóorgánumokat, akik ismét közzétesznek olyan információkat, ami miatt korábban már jogerős bírósági ítélettel helyreigazításra kötelezték őket.

A javaslatot a hvg.hu szúrta ki a Parlament honlapján.

A bírság tízmilliótól százmillió forintig terjedne.

"Az elmúlt időszakban sajnálatos tapasztalat volt, hogy egyes sajtótermékek annak ellenére, hogy őket korábban sajtóhelyreigazítási perben jogerős bírósági ítélet helyreigazítás közlésére kötelezte, az ítélettel érintett valótlan tényt az ítélet jogerőre emelkedését követően ismételten közzétették. A javaslat arra szolgál, hogy e lapok a jövőben ne tudjanak olyan álhíreket közzétenni, amelyekről a bíróság már jogerősen megállapította, hogy azok valótlanok és emiatt a közlő felet egyszer már elmarasztalták" - olvasható a javaslat indoklásában.

Nem nehéz kitalálni, hogy a legnagyobb ellenzéki párt javaslatát a Habony-média ihlette: a Jobbik már közel nyolcvan pert nyert meg a sorozatosan hazudozó kormánypárti sajtóorgánumok ellen.

A Fidesz hazugsággyárai több millió forintot fizethetnek Vona Gábornak

„Az igazságot, a tényeket nagy ívben kerülő termékeknek most azért kell fizetniük, mert a Jobbik elnökéről azt hazudták, hogy a Szürke Farkasok nevű török terrorszervezet tiszteletbeli tagja. A Jobbik eddig közel nyolcvan sajtópert nyert a közpénzen eltartott, hazug kormánylapok ellen"- olvasható a párt közleményében.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András