Lekurvaanyázta a Parlamentben a Jobbik képviselőjét László Petra

A fideszes Pesti Srácoknál dolgozó László Petra a Parlament épületében szólt be Szilágyi Györgynek.

Miután Szilágyi jelezte, hogy felháborítónak tartja az esetet, az operatőr azt mondta, szörnyen restelli, amit tett.

Mindez az N1TV videóján látható:

 
A történtekre Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője közleményben reagált. 
 
"A Jobbik nem hagyja következmények nélkül ezt az alpári stílust, ezért a mai napon frakcióvezetőként kezdeményezem Kövér László házelnöknél, hogy a fent említett sajtónak nem minősíthető bulvárpropagandát, azaz a Pesti Srácokat zárják ki a Parlament épületéből. Mint ismeretes, korábban az Index és a 444 újságíróit ehhez nem hasonlítható, pitiáner okok miatt tiltották ki, például, hogy nem megengedett helyen forgattak. Bízom benne, hogy ebben a példátlan és felháborító esetben mi is számíthatunk a házelnöki szigorra. Továbbá a Jobbik képviselői a Pesti Srácok című kormányzati bulvárlapnak a mai naptól kezdve sem írásban, sem szóban nem fognak nyilatkozni. A Jobbikról rendszeresen hazudozó fideszes médiával szemben a Jobbik politikusai eddig mintegy nyolcvan sajtópert nyertek" - írta a politikus.
 
Legutóbb három nappal ezelőtt épp a pestisracok.hu volt kénytelen bocsánatot kérni a hazudozásaik miatt - olvasható a Jobbik.hu oldalon.
 

Frissítés:

Szilágyi képviselő megjegyzést tett László Petrára – reagált lapunknak Huth Gergely, a Fidesz-közeli Pesti Srácok főszerkesztője. Mint elmondta, operatőre a parlamenti szabályok szerint végezte munkáját, amikor a Jobbik politikusa „migránsrugdosó Fidesz-propagandistának” nevezte. „László Petra bocsánatot kért, Szilágyi György kreált ügyet az esetből” – tette hozzá Huth. A Jobbikkal szemben számos sajtópert elbukott fideszes portál egyébként egy hat évvel ezelőtti, nyilvános, internetes rádiófelvételről kérdezte (volna) Szilágyit.

Frissítés 2.: Gyalázkodást haluzott oda a Pesti Srácok, kár, hogy megint nem sikerült igazat írni

Ha a Pesti Srácok főszerkesztője Huth Gergely ilyen arcátlanul hazudik, akkor ne is csodálkozzunk azon, hogy az alkalmazottai így viselkednek és folyamatosan hazugságokat közvetítenek a társadalom felé - áll Szilágyi György közleményében, amiben a Pesti Srácok cikkére reagált.

A portál "László Petrát gyalázta, majd hisztérikus hangon tartott sajtótájékoztatót a jobbikos képviselő" címmel lehozott cikkében videóval próbálják bizonyítani, hogy a jobbikos képviselő gyalázkodott. 

Csak éppen a saját videójuk bizonyítja be ennek ellenkezőjét.

"Közpénzből hazudnak éjjel meg nappal. Nem sértettem meg semmivel László Petrát, ellenben ő egész végig provokatívan és igazi fideszes stílusban arrogánsan viselkedett, annak ellenére, hogy jeleztem a riporternek, hogy nem kívánok nekik nyilatkozni, majd később még édesanyámat is emlegette nem éppen irodalmi stílusban. A jövőben a hazug Pesti Srácoknak nem kívánok nyilatkozni."

- zárja közleményét Szilágyi György.

Frissítés 3. Vizsgálják az esetet

"Tudomásunkra jutott a sajtófolyosón történt eset, a megtett intézkedésekről az ügy kivizsgálása után tájékoztatni fogjuk."

- kapta meg a választ az Index, miután rákérdezett a parlament sajtóosztályán az esetre.