2017. 11. 22. 20:37

Csinálja meg a számlákat az, akinek gép anyja van! Itt egy újabb magyar válasz a digitalizációra

Hála Isten, haladunk a korral, és a magyar startup cégek is kiveszik a részüket a nagyon közeljövőnk irányának javításában. Most például azzal, hogy a budapesti/gödöllői illetőségű Doqsys Zrt. írt egy olyan programot, amely a mesterséges intelligenciával hamarosan már egy egész cég komplett papírmunkáját képes lesz átvenni.

A Doqsys startup-pal kapcsolatban arról ír a portfolio.hu, hogy komoly nemzetközi jövő előtt áll, és már most is olyan nagy magyarországi vállalatok veszik igénybe a szolgáltatásaikat, mint az Alcoa, az OTP Faktoring, vagy éppen a Szerencsejáték Zrt.

Az alkalmazottak nélkül működő bankfiókról jut eszembe, Ön örülne annak, ha nem lenne világítás a gyárakban?

Ez most onnan jutott eszembe, hogy láttam a Takarék Smart Pointra keresztelt létesítményt bemutató videót. (Ez a sztori magyarországi, Alcsútdobozon ismerhető meg a projekt - és nem Mészáros Lőrinc csinálta, legalábbis remélem, de ha igen, ezt akkor is elnézzük neki).

Az informatikai cég ugyanis automatizálta a vállalatok számlázásnak feldolgozását, illetve a beszerzési folyamatokat is. A dokumentumok osztályozása pedig a robotizált intelligens információirányítási rendszernek köszönhetően folyamatos, szünet nélküli.

24 ezer Volvóval hozná létre az Uber önvezető, pilóta nélküli autóflottáját

A kínai tulajdonban lévő svéd gyártó 2019 és 2021 között szállítja le a Volvo XC90-es városi terepjárókat (SUV). Egy-egy ilyen autó jelenlegi alapára mintegy 50 ezer dollár (közel 13 millió forint).A Volvókat különleges adóvevővel, kamerával és az Uber által kifejlesztett számítógépes programmal látják el.Az Uber jelenleg több amerikai városban Volvo és Ford típusú önvezető autókat üzemeltet kísérleti jelleggel.

Ami nemcsak olcsóbbá, hanem gyorsabbá teszi ezt az amúgy lélekölő munkát - és persze, felszabadítva így az ezt végző munkaerőt.