Soros-bérenc lett Orbán rendőrsége is

Mirkóczki feljelentése nyomán pontonként cáfolták a kormányzati megnyilvánulásokat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) elutasította Mirkóczki Ádámnak, a Jobbik szóvivőjének feljelentését – tudta meg a Magyar Nemzet. Emlékezetes, a néppárti politikus feljelentette Soros Györgyöt

  • alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása bűntettének előkészülete,
  • alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntette,
  • lázadás bűntette,
  • rombolás bűntettének előkészülete

miatt.

Mirkóczki a feljelentésben semmi mást nem tett, mint azokat a kormánypárti politikusokat idézte, akik az állítólag létező Soros-terv részleteit naponta (akár többször is) elszajkózzák. A jobbikos politikus úgy vélte,

amennyiben a rendőrség nem rendeli el ezt a nyomozást, abban a pillanatban a saját hatóságától lesz papírja magyar kormánynak és Orbán Viktornak, hogy amit folytatnak, az egy hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság.

Végre valakinek volt elég bátorsága! A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt

Mirkóczki Ádám csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megelégelte az elmebajt és a bagatellizálást, az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) feljelentette Soros Györgyöt. A Jobbik szóvivője két dolog miatt döntött így. Egyrészt hétfőn a parlamentben komoly lépést tettünk a mélységek, illetőleg az OPNI zárt osztályának irányába, amikor az Orbán-kormány egyik államtitkára, Aradszki András arról beszélt, hogy a Sátán támad Magyarországra Soros György képében.

Mirkóczki sejtése bejött, most Orbán Viktor egyik hivatalos szerve mondta ki, hogy mindaz, amit a fideszes politikusok, így Németh Szilárd, Bakondi György, Tuzson Bence vagy épp Halász János naponta elmondanak, az egész egyszerűen nem igaz. Mint a Magyar Nemzet megtudta, Orbán Viktor rendőrsége a feljelentést elutasító határozatban pontról pontra cáfolta, hogy a magyar származású amerikai milliárdos, a kormány által fő ellenségnek kikiáltott Soros György ilyenekre készülne. Ezt pedig a fellelhető dokumentumokra, vagyis Soros György publikációira, illetve a veszélyt hangoztató fideszes megszólalásokra alapozták.

Az NNI álláspontja szerint Soros György – a kormánypártok által mindig idézett írásaiban – a véleményét mondja el egy adott jelenség, konkrétan a migráció kapcsán, ez pedig

nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének.

Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem. Vizsgálták azt is, hogy Soros György a migrációval összefüggésben buzdít-e másokat erőszakos, vagy azzal fenyegető magatartásra, ám eddigi publikációi nem vetik fel ilyen típusú bűncselekmény gyanúját.

Emellett a rendőrségi határozatból a lap szerint az is kiderül, Soros György sem állítja, hogy akár az általa vezetett „Nyílt Társadalompolitikai Központ” (sic!), akár más szervezet azért jött volna létre, hogy Magyarország alkotmányos rendjét szándékosan, erőszakkal, vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa. A kormányhoz köthető nyilatkozatok „Magyarország elleni politikai célokat emlegetnek, amelyek a nyilatkozók véleményét, szubjektív következtetéseit tükrözik”.

Korábban a nyomozók a feljelentés kapcsán beidézték Mirkóczkit is, hogy ismertesse, mit tud a feljelentésben foglaltakról. Akkor a képviselő az Alfahírnek azt mondta, ő maga csupán a kormányzati szereplők sajtóban megjelent nyilatkozatait ismeri, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként nincs tudomása egyéb információkról. Amennyiben a Soros-tervről szóló kormányzati megszólalások valósak, úgy az ügyben a kormányzati, Fidesz-közeli szereplők tudnak releváns információkat adni a nyomozóknak. Ezért Mirkóczki azt javasolta, a feljelentésben szereplő megszólalókat hallgassák meg.

Nyomozók hallgathatják ki a fideszeseket Soros-ügyben

A Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) járt Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője annak kapcsán, hogy feljelentette Soros György amerikai-magyar kettős állampolgárságú üzletembert. A politikus által a rendőrségre küldött feljelentés szerint a Fidesz korábbi támogatója, jelenlegi mumusa elkövethette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, alkotmányos rend elleni szervezkedés, lázadás, rombolás, valamint hazaárulás bűntetteinek előkészületét, melyek a Fidesz által szajkózott Soros-terv büntetőjogi tényállásai.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az érintettek közül senkit sem hallgattak meg arról, hogy állításait mire alapozta. Beszerezték Soros György írásait is, de vele sem beszéltek szándékairól vagy elképzeléseiről. Kizárólag a feljelentőnek, Mirkóczki Ádámnak kellett megjelennie a rendőrségen, és abszurd módon neki kellett volna közvetlen bizonyítékokkal alátámasztania például Németh Szilárd állításait.

A jobbikos politikus most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak.