Rendkívüli pénzügyi segítség kell, de 3,3 milliós jutalmat kap a fideszes polgármester

Helyettesének is lehullik 1,1 millió.

A város költségvetési hiányának befoldozására úgynevezett „önhiki” pénzt kért Harkány vezetése, mindeközben azonban a fideszes polgármester és a szintén kormánypárti alpolgármester többmilliós jutalmat szavaztatott meg magának – írja a Pécsi Stop.

A város képviselő-testülete még szeptember végén döntött arról, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került települések számára biztosított keretből igénylik a 25 millió forintos rendkívüli segélyt. November 11-én azonban az önkormányzat szakbizottságainak előterjesztésére Baksai Endre Tamás polgármester hat-, Remmert Ferenc alpolgármester háromhavi illetményének megfelelő jutalomra tarthat igényt.

A dolog furcsasága, hogy a prémiumra a fürdőváros két vezetője a 2016. december elejétől 2017. november végéig tartó időszak alapján lenne jogosult, az önkormányzati képviselők azonban már november közepén tudták, hogy a hónap hátralevő tizenkilenc napján is eredményes lesz a két városvezető munkája.

Harkány tehát 25 milliós rendkívüli segítségre szorul, de ez nem akadályozza meg a fideszeseket abban, hogy a polgármesternek 3,3, helyettesének pedig 1,1 millió forint jutalmat ítéljenek meg.