Hivatalos: csaknem húszezer bevándorlót engedett be a Fidesz

Ami az offshore cégeknek biznisz, az a magyar adófizetőknek ráfizetés.

Több mint fél évvel a letelepedési kötvényprogram felfüggesztését követően közölte a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) a végleges adatokat. Ezek szerint 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként és további 47 fő tartózkodási engedélyt, vagyis ennyien nem éltek a lehetőséggel, és nem váltották át a tartózkodási engedélyt letelepedési engedélyre – válaszolta a BMH a Lánchíd Rádió közérdekűada-tigénylésére. 

Összesen tehát 6585 külföldi vett részt a programban. Családegyesítés címszó alatt további 13 300 bevándorló kapott magyar letelepedési engedélyt, számuk azonban magasabb lehet, mert a csak tartózkodási papírokat kapó külföldiekről a bevándorlási hivatal nem vezet elektronikus nyilvántartást, így „ezen adatokról a hivatalnak nem áll módjában tájékoztatást nyújtani” - írja ennek kapcsány a Magyar Nemzet.

Az Orbán-kormány bevándorlást elősegítő programjában tehát legalább 19 885 külföldi vett részt. Ez azt jelenti, hogy 15-ször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól.
 
Összesen 58 különböző állampolgárságú külföldi bevándorló kapott Magyarországon élethosszig tartó letelepedési engedélyt. A legtöbben a kínaiak vannak, de rengetegen érkezetek olyan közel-keleti muzulmán országokból, mint Irak, Afganisztán és Irán, illetve Észak-Afrikából, továbbá Ázsiából.