Hoppá! Kiderült, hogy a Fidesz, miért szavazta le állandóan az Alaptörvény-módosítást

Gondolta volna?!

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) végleges adataiból kiderült, hogy 6585 bevándorlónak jegyeztek le letelepedési kötvényt a közvetítővállalkozások (összesen mintegy húszezer migráns jutott be pénzért hazánkba). Ezzel az egy kivételével adóparadicsomokban bejegyzett cégek - amelyeket a Rogán Antal vezette, fideszes többségű parlamenti gazdasági bizottság választott ki -, 155 milliárdos bevételt könyvelhettek el.

Sőt, az mno.hu szerint jól járt a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez és Habony Árpádhoz, a kormányfő tanácsadójához köthető ügyvédi iroda is. Kosik Kristóf cége vehette át a letelepedési engedélyeket, ezért ügyfelenként ötezer euró ütötte a markát. Az iroda ebből tízmilliárd forinthoz jutott.

Nagy nap ez a mai (2.) - A Fidesz a parlamentben hatodszor szavazta le betelepítést tiltó módosítót

A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását. A Jobbik lassan egy esztendeje próbálja elérni, hogy Alaptörvényben zárják ki a betelepítés minden formáját: se Brüsszelből ne lehessen bevándorlókvóták elfogadására kötelezni hazánkat, ezzel párhuzamosan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, offshore hátterű letelepedésikötvény-programon keresztül se lehessen harmadik országból külföldi állampolgárokat betelepíteni hazánkba.

Most már egyértelmű, 165 milliárd oka volt a Fidesznek, hogy folyamatosan nemet mondjon a betelepítés minden formáját elutasító Alaptörvény-módosításra.