Meglepő csatlakozók, egy nem meglepő távolmaradó, és az ellentüntető

Gulyás Balázs, az internetadó-tüntetés egyik főszervezője egyértelműen jelezte, jön a tüntetésre.

Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom aktivistája azt mondta, "nem lesz olyan helyzetben", hogy elmenjen a pénteki tüntetésre, de szerinte ki kell állni ebben az ügyben a Jobbik mellett.

Puzsér Róbert, a nemzet kritikusa is ott lesz, mint írta: enyhén szólva sem kedveli "a fasiszta ágakkal és gyökerekkel" rendelkező Jobbikot, ugyanakkor szerinte a szolidaritás a legértékesebb, ha azt az ember olyanokért vállalja, akik nem a haverjai, és még csak nem is az eszmetársai. Ezt hívják úgy, hogy rock and roll – és ezt hívják úgy, hogy polgári kultúra.

Ott lesz Schilling Árpád rendező is, aki több, emberi jogi témájú tüntetésen is felszólalt, most pedig azt mondja, bár dilemmát okoz neki a helyzet, de valószínűleg el fog menni.

Hiányolnunk kell viszont Papp Réka Kingát, szerinte a Jobbik sem tüntetett soha, amikor mások indulását akadályozta meg az állami adminisztráció, valamint nem hiszi, hogy járna a pártnak az a privilégium, hogy fillérekért hirdethessenek, ha senki másnak nem jár.

Vágó Gábor, korábbi aktivista, korábbi LMP politikus, jelenleg aktivista szintén nem megy, vagyis ez sem igaz, ő ugyanis egyenesen ellentüntetni fog. 

Vágó a lapnak azt mondta: az ÁSZ lépésével ugyan nem ért egyet, de szerinte a Jobbik ugyanúgy összefogott az oligarcha Simicskával, mint a Fidesz, és az olcsó plakáthelyekkel ők ugyanúgy beszálltak a korrupcióba.