Döntött az MSZP: Karácsony Gergellyel vágnának neki a választásnak

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn "elsöprő" többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát. 

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.

Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről - közölte. 

Elmondta, Karácsony Gergelyt - aki Zugló polgármestere is - alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen.

Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.

Az MSZP szombati programbemutató nagygyűlésén Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, hogy a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel.

Karácsony Gergely erre a helyszínen úgy reagált: "döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok".