Ízekre szedte a Jobbik az ÁSZ-jelentést

Az anyag jogszerűtlen, szakmaiatlan és hazug.

Vona Gábor aláírta és már el is küldte a Jobbik a 660 millió forintos állami számvevőszéki bírságával kapcsolatos észrevételeit – jelentette be a párt elnöke a Hír TV reggeli műsorában. Hozzátette, hogy a dokumentum „ízekre szedi” az ÁSZ véleményét.

A pártelnök azt mondta, huszonöt oldalas véleményt küldtek, a mellékletekkel együtt több mint harminc oldal, vagyis hosszabb, mint a jelentéstervezet, amelyet az ÁSZ írt. 

„Alapvetően három irányból szedjük ízekre az Állami Számvevőszék anyagát, egyrészt a jogszerűtlensége, másodrészt a szakmaiatlansága, harmadrészt pedig a hazugságai okán” – jelentette ki. Vona közölte: kíváncsi, hogy milyen választ kapnak a beadványra, de az beszédes, hogy „a jogásztársadalmon belül szinte közröhej tárgyát képezi már az a jelentéstervezet, amelyet néhány nappal ezelőtt az Állami Számvevőszék írt”.

Mint ismert, a 662 millió forintra büntetett  Jobbik tizenöt napos határidőt kapott arra, hogy reagáljon a volt fideszes országgyűlési képviselő által irányított Domokos László által vezetett – ÁSZ  jelentéstervezetére. A párt szerint a jelentésnek semmilyen alapja nincs, ráadásul az ÁSZ még azt is megakadályozta, hogy a Jobbik érdemben védekezzen, lévén már a határidő lejárta előtt lezárta az adatok beszolgáltatásának lehetőségét.