Hiba a NER-ben: véletlenül megírta a miskolci sajtó, hogy jótékonykodott a jobbikos, de másnapra eltűnt a cikk

Gyorsan korrigálták a hibát.

Korábban megírtuk: Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője jótékony célra fordította képviselői béremelését, 100 ezer forintot adott a gyermekmentőknek, 65 ezret pedig kiosztott a közmunkások között. A képviselőtestület 2017 elején döntött a polgármester és a képviselők béremeléséről, amire csak a jobbikosok szavaztak nemmel. Döntésüket azzal indokolták, hogy amíg a miskolci emberek bérszínvonala ilyen alacsony, addig a helyi politikusoknak sem jár béremelés. Mivel a javaslat átment, Pakusza úgy döntött, a különbséget inkább jótékony célra fordítja.

Megemelték a miskolci képviselő bérét, odaadta a gyermekmentőknek és a közmunkásoknak

A politikus erről Facebook-oldalán számolt be. Pakusza 100 ezer forintot ajánlott fel a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak, 65 ezer forintot pedig kiosztott a közmunkások között, akik a választókerületében jól végezték a munkájukat."Képviselőként különösen fontosnak tartom a személyes példamutatást, hisz az elmúlt 30 év lejáratta a politikusokat.

Az esetről meglepő módon beszámolt a helyi közmédia is, a Miskolci Kommunikációs Kht. által üzemeltetett minap.hu. A cikk tegnapelőtt jelent meg (a Google tárolt változatában még elérhető), de a szerkesztők gyorsan korrigálták a hibát és letörölték az erről szóló írást. Minderre Jakab Péter, a Jobbik másik helyi önkormányzati képviselője számolt be Facebook-oldalán.

"A miskolci közmédia rendre elhallgatja a Jobbikot. Legutóbb azonban legnagyobb meglepetésemre lehozták az egyik közleményünket. Gondoltam is, ez csak egy, a Fidesztől megundorodó szerkesztő magánakciója lehet, aki talán így akarja magát kirúgatni a nemzeti együttműködés rendszeréből. Hogy így történt-e, nem tudom, azt azonban igen, hogy mára helyreállt a NER-rend. A közleményünket - vélhetően a városházi cenzor utasítására - törölték. Éljen a sajtószabadság!" 

- írta a Jakab.

Frissítés: miután beszámoltunk a tegnapi törlésről, ma a minap.hu újra elérhetővé tette a cikket.