Az iPhone után az Intel processzoros számítógépek is lelassulhatnak

Az Intel által az elmúlt egy évtizedben gyártott összes processzor súlyos biztonsági hibát tartalmaz - írja a Register. A rés miatt a hétköznapi programok is képesek lehetnek arra, hogy hozzáférjenek a számítógép kerneléhez, azaz a rendszermaghoz.

Mit jelent ez pontosan?

Egy tervezési hiba miatt minden rosszindulatú program hozzáférhet a védett memóriaterületekhez. A kernel kezeli a hardvereket és rajta keresztül elérhetők a jelszavak is.

Az operációs rendszerek újraírása megoldhatja a problémát, de ez rengeteg idő és energia, ráadásul nem is zárja be teljesen a rést. Arról nem is beszélve, hogy a javítás következményeként 5-30 százalékos lassulás várható a gépeknél.

Ezt a cikket egy inteles konfigról írtam, de nem pánikoltam be, Önök se tegyék, mert egyelőre úgy tűnik, hogy a hétköznapi felhasználók nem fogják érzékelni, elsősorban az ipari ügyfelek lehetnek érintettek, de a felhőszolgáltatások miatt hozzánk, egyszerű halandókhoz is begyűrűzhet a lassulás.

Itt írtunk arról, hogy az Apple lelassítja az iPhone-okat, itt pedig arról, hogy bocsánatot kértek miatta. Most aztán már elég legyen abból, hogy lelassítják a felgyorsult világunkat!