A kézivezérelt ÁSZ féligazságokkal takarózik - A Jobbik újra felpörgeti az adománygyűjtést

Meglehetősen érdekes interjút adott Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek, melyben sokadik kérdésre sem volt hajlandó tisztázni, miért jutott arra a szervezet, hogy a Jobbik 331 millió forint tiltott támogatást kapott. Eközben a legerősebb ellenzéki párt jelezte: tovább folytatják a 2017 végén megkezdett adománygyűjtésüket.

Nincs itt semmi politika, kérem

Horváth Bálint mindjárt az interjú elején olyan, aranyba öntött kommunikációs drágakövekkel örvendeztette meg az információra szomjazó magyar közéletet, mint az alábbiak:

"A Jobbik nem cáfolta az ÁSZ korábbi megállapításait, észrevételeinek döntő többsége nem is erre vonatkozott, hiszen az ellenőrzés jogalapját kifogásolták, például a módszertant."

"Két valódi észrevételük volt, azokat az ÁSZ nem fogadta el."

Értjük ugye? A Jobbik leírja, hogy hülyeség alapján számolta ki a számvevőszék a horrorisztikus bírságot, amivel persze a szervezet nem foglalkozik, majd a párt további érveit is nemes egyszerűséggel lesöprik az asztalról, mondván, nem fogadják el azokat. Világos, mint a nap.

Akárcsak a folytatás:

"Az ÁSZ semmilyen politikai szempontot nem vesz, és nem is vehet figyelembe a munkája során, nem politikai szervezet, hanem egy független ellenőrző hivatal."

Ha már ilyen jól fel tudják mondani az öndefiníciójukat, akkor azt hinné az ember, hogy az ex-fideszes Domokos László emberei arra is tudnak ügyelni, hogy ez a valóságban is így legyen. De, ahogy azt a tények is mutatják, ez nem is cél.

A legszánalmasabb, hogy

Horváth többször sem volt képes világos választ adni arra a kérdésre, hogy mégis mi alapján számolta kis az ÁSZ a 331 milliós büntetést?

A számvevőszék - és tágabb értelemben a NER - cinizmusát csak nyilvánvalóbbá teszi a kommunikációs vezető azon kijelentése, miszerint igaztalanak azok a vádak, miszerint a szervezet csak az ellenzéket vegzálja, mivel a Fidesz 2014-15-ös gazdálkodását is megnézték, és természetesen mindent rendben találtak.

Felpörög a diktatúra: A Jobbiknak 15 napon belül ki kell fizetnie az ÁSZ-bírságot

Az ÁSZ azzal indokolta az intézkedést, hogy"tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat".A számvevőszék szerint a Jobbik nem tett eleget a "számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének".

50 millión túl a Jobbik gyűjtése

Eközben Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója portálunkhoz eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy az ellenzéki párt által indított gyűjtésre

hétfő estig összesen 54 642 798 forint érkezett, amelyet 4901 magyar ember adott össze,

"hogy a Jobbik, mint a legerősebb ellenzéki párt a fideszes tervekkel szemben mégis el tudjon indulni a választáson".

Mint fogalmazott: "a Jobbik a több szempontból törvénytelen, végleges ÁSZ döntés után még nagyobb erővel és lendülettel folytatja a támogatói csekkek kiosztását és továbbra is várja bankszámlájára a közösségi adományozási kampányhoz csatlakozók támogatásait".

Támogatási felhívás: A Jobbik a magyar emberek segítségét, támogatását kéri

Az Állami Számvevőszék a legsötétebb diktatúrákat idéző módon, rögtönítélő bíróságként, a fellebbezés lehetősége nélkül kiszabott a Jobbikra egy 663 millió forintos büntetést, amelynek egyetlen valódi célja a Jobbik a választásokon való indulásának megakadályozása. Ez a maradék magyar demokrácia végleges felszámolásának első lépése. Ma mi vagyunk soron, holnap a többi ellenzéki párt, holnapután lehet, hogy Ön.