Fotó:Béli Balázs
2018. 01. 12. 17:21

Titkos migránsbetelepítés: Hol a kormányzati pofátlanság határa?

Elköltött 13 milliárdot az Orbán-kormány a kvótaellenes kampányra és népszavazásra, aztán titokban befogadta a Brüsszel által megszabott 1300 migránst? 

Csak a kvótákkal kapcsolatos propagandára, a népszavazásra összesen 13,104 milliárd forintot költött el az Orbán-kormány. A referendum érvénytelen lett. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte a népszavazás után, hogy kampányra, politikai hirdetésekre nettó 5,9 milliárd, bruttó 7 milliárd 493 millió folyt el. 

A népszavazásról szóló tájékoztató levelet nettó 875 millió, bruttó 1,111 milliárdért kézbesítették. 

A kampányköltés bruttó 8,604 milliárdra rúgott. 

A kiadásokat tovább növelte

az érvénytelen referendum megtartásának nagyjából 4,5 milliárd forintnyi költsége. 

A kvóták elleni harc összességében 13 milliárdra rúgott.

Emlékeztetőül, amikor a sajtó kérte a kvótaszavazással összefüggő költéseket a Kormányzati Tájékoztatási Központ a következőket közölte:

A kampányra elköltött összeg

"messze eltörpül azokhoz a költségekhez képest, amelyeket akkor kellene kifizetnie az országnak, ha Brüsszel életbe lépteti a betelepítési programot."

A Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Altusz Kristóf a Times of Malta című lapnak nyilatkozott arról, hogy 1300 bevándorlót fogadott be Magyarország, de ezt a kormány eltitkolta az ország lakossága elöl.

2015 szeptemberében az uniós belügyminiszterek úgy döntöttek minősített többséggel, hogy Magyarország nem küld más tagállamokba menedékkérőket, de befogad 1294 Görögországban és Olaszországban regisztrált, a háború sújtotta területekről menekült személyt. Hazánk elutasította mindezt és a szlovákokkal megtámadta a döntést. Pert elveszítette Magyarország. 

1300 migránst telepítettek Magyarországra? Egyenes választ várnak a népet átverő Orbántól

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán a kötvénybizniszen keresztül beengedett az országba 20 ezer gazdag migránst, 2016 februárjában pedig aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló tanácsi határozatot, ám a legdurvább rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy azt végre is hajtja és valóban 1300 bevándorlót telepít be az országba - jelentette ki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Tavaly decemberben az Európai Bírósághoz fordult az Európai Bizottság és harmadik szakaszba léptette a menekültkvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást. 

A Jobbik követeli, hogy Orbán a nyilvánosság előtt adjon magyarázatot arra, ki ez az 1300 ember, hogy kerültek ide, honnan jöttek, miből élnek és hol vannak most.

Amennyiben a miniszterelnök nem hajlandó nyíltan és egyenesen válaszolni, azzal elismeri, hogy a népet hátba támadva végrehajtotta a kvótát.