2018. 01. 12. 16:33

A menekültügyi hivatalban nem tudják, kikkel tárgyaltak a letelepedési kötvényekről

Nem tudni, név szerint kik tárgyaltak a letelepedésikötvény-programról a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban - derült ki a HírTV által benyújtott közérdekűadat-igénylés nyomán. Az indoklást nehéz elhinni.

A hivatal írásos válaszában mindössze annyit közölt a csatornával, hogy meghívásukra 2016-ban és 2017-ben három alkalommal ültek le öt forgalmazóval tárgyalni,

de egyik esetben sem készültek jelenléti ívek, így nem tudják, hogy a vállalkozásokat pontosan kik képviselték.

Nem elég tehát, hogy a Fidesz fű alatt 1300 szegény migránst telepített le, most ilyen átlátszó adminisztratív jellegű, bürokratikus trükközéssel igyekszik elejét venni annak, hogy átlátható legyen a 20 ezer gazdag migránsnak szabad utat biztosító, milliárdos kötvénybiznisz.

1300 migránst telepítettek Magyarországra? Egyenes választ várnak a népet átverő Orbántól

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán a kötvénybizniszen keresztül beengedett az országba 20 ezer gazdag migránst, 2016 februárjában pedig aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló tanácsi határozatot, ám a legdurvább rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy azt végre is hajtja és valóban 1300 bevándorlót telepít be az országba - jelentette ki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.