"Semmilyen törvényes módon nem tudja megakadályozni Németh Szilárd, hogy Szél Bernadett részt vegyen a bizottsági ülésen"

fotó: Béli Balázs / Alfahír

Demeter Márta szerint semmilyen jogalapja nincsen annak, amit Németh Szilárd ma elmondott.

Az LMP országgyűlési képviselője lapunk érdeklődésére közölte, a fideszes Németh Szilárdnak semmilyen jogalapja nincsen arra, hogy megakadályozza, hogy Szél Bernadett, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának állandó tagja részt vegyen a testület ülésén.

"Németh Szilárd beleőrült a Sorosozásba, és most messzire gurult a gyógyszere!"

Németh Szilárd valószínűleg elérte a politikai pályafutása legalját. Kiállt a nyilvánosság elé, mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke és kijelentette, hogy a testület egy másik tagja, Szél Bernadett (LMP) nem vehet részt azon az ülésen, amelyen a "Soros-tervvel" foglalkoznak.

Demeter Márta szerint a testület fideszes alelnökének mai nyilatkozata annyit bizonyít, hogy a Soros-tervvel kapcsolatban minden amit Szél Bernadett mondott, igaz, és minden, amit Németh Szilárd állított, az hazugság. Tehát valójában nincsen Soros-terv, tette hozzá.

Ugyanakkor az egészet hangulatkeltésnek, figyelemelterelésnek nevezte. Demeter Márta szerint ez is jól példázza a Fidesz vergődését.

"Amíg a lényeges kérdésekre nem válaszolnak, így például az egészségügy, vagy az oktatás kapcsán, vagy épp olyan nemzetbiztonsági kockázatokba sodorják az országot, mint a Naffa-testvérek állampolgársága, közben meg ilyen jogalap nélküli ügyekkel állnak elő"

- magyarázta az ellenzéki képviselő.

Kíváncsiak voltunk, hogy tart-e az LMP bármilyen provokációról, hogy a Fidesz megakadályozza Szél Bernadettet abban, hogy elmenjen a Soros-tervvel foglalkozó ülésről.

"Nem szeretnék tippelni. Nem tudom, hogy Németh Szilárd mire készül"

- válaszolta.

Ami viszont biztos, semmilyen törvényes módon nem tudja megakadályozni Németh Szilárd, hogy Szél Bernadett részt vegyen a bizottsági ülésen - szögezte le Demeter Márta, LMP- képviselő.