Faék egyszerűek lesznek a 3-as metró megújuló állomásai

Kukázzák a szocreált, de sokkal szebbet ne várjunk...

Ugyan nem jellemző, hogy egy beruházó csak kivitelezés közben áll elő a látványtervekkel, most mégis ez történt. Karácsony tájékán ugyan már kiszivárgott egy-két kép az északi szakasz leendő állomásdizájnjairól, de azok hitelességét hivatalosan senki sem erősítette meg, majd néhány napon belül el is tűntek a különböző fórumokról.

Ugyan a rekonstrukció elvi vezérfonala a következő lenne, a most kiszivárgott, dögunalmas megoldásokat mutató képeken ennek nyomát sem látni:

"az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával".

A Dózsa György út, Árpád híd (bocsánat, Göncz Árpád városközpont... - a szerk.), Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-városkapu és Újpest-központ állomásokat várhatóan egy év múlva adják át a megújult formában.

A 3-as metró teljes vonalának korszerűsítése elvileg 2020 végéig tart majd, de a hazai gyakorlatot ismerve biztos számíthatunk csúszásra.