Szlovén szakszervezet a Bérunió mellett

Délnyugati szomszédunknál január elején indult meg az aláírásgyűjtés a Bérunió megvalósításáért, mely mellett most a Szlovén Szakszervezetek Konföderációja (KSS) is hitet tett honlapján.

Gyöngyösi Márton, a Béruniós kezdeményezés képviselője és Andrej Čuš szlovén parlamenti képviselő január 8-án, a ljubljanai parlamentben mutatta be a Bérunió Európai Polgári Kezdeményezést a szlovén sajtó előtt.

Az elmúlt hetekben a kis országnak számító, 2 milliós lakosságú Szlovéniában már több mint ezer polgár biztosította támogatásáról a kezdeményezést, mely mellett most a Szlovén Szakszervezetek Konföderációja (KSS) is kiállt.

A 12 szakszervezetet tömörítő szövetség honlapján arra kéri tagjait, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezés céljait. A közös piac és a munkaerő szabad áramlása a szlovén fiatalok kivándorlásának egyik fő oka.

A Béruniós kezdeményezéssel azonban Szlovénia az EU előnyeit is élvezhetné és az Unió egy igazságosabb és biztonságosabb közösséggé válhatna. Ezért a KSS támogatja, hogy az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elve az Európai Unió alapelvei közé kerüljön – áll a szervezet honlapján közzétett üzenetben.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss