Szolgálati szerelvények ütköztek a Blahán, ezért nem jár a kettes metró

Lángvágóval kellett szétvágni őket.

A BKV közleménye szerint üzemidőn kívüli baleset miatt nem jár a kettes metró. Február 7-én hajnalban két szolgálati vonat koccant a Blaha Lujza téri megállónál, a pótkocsik kisiklottak, a balesetben senki nem sérült meg.

Az anyagi károkat még nem állapították meg, de a helyreállítási munkák már zajlanak. Az esetet a rendőrség is vizsgálja.

Frissítés: 

A VEKE úgy tudja, hogy az éjszakai szolgálati szerelvénynek az Örs vezér teréről a Blaha Lujza térig kellett volna mennie, de ott valamiért nem álltak meg, és továbbmenve az alagútban belecsattantak a Blaha Lujza tér és az Astoria között álló karbantartó vonatba. Az ott karbantartást végző munkások és vonatszemélyzet szerencsére észlelték, hogy a dízeles szerelvény jön, és ki tudtak ugrani a vonatukból időben, így senki nem sérült meg. A csattanásban viszont mind a négy pőrekocsi és a személyvagon úgy összetört és összegyógyult, hogy lángvágóval kellett őket szétszedni. Ez még nagyjából reggelre meg is lett volna, és a reggeli csúcsra felszabadították volna a pályát, de a rendőrség megtudta az ügyet és nagy erőkkel vonult ki helyszínelni.

Mint írják: Olyannyira komolyan vették, hogy az éjszakás műszakot még mindig nem engedték haza, mindenkit kihallgatnak. Annyit lehet tudni, hogy a dízeles szerelvényt vezető mozdonyvezető és felettese, a vonatot vezető tolatásvezető elismerte a felelősségét a balesetért. Mindkettőjük mulasztása igen súlyosnak számít, akár Btk-s ügy is lehet belőle. A baleset további körülményeit az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja.

A kettes metró nem jár, a hó esik

A kettes metró helyett az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok közlekednek, már hajnal óta. A BKK műszaki okokra hivatkozik, egyelőre nem tudjuk, hogy mikor indulhat újra a forgalom a vonalon. 43 pótlóbusz várja a kedves utasokat.Emellett hideg van, az Árpád híd, Honvédkórház környékén tapasztalatból állítjuk, hogy nagyon esik a hó.

(fotó: BKK)