Nyilvánosságra került levelek: tisztviselőket is befoghattak a Fidesz-kampányba

Olyan is a címzettek között volt, akinek nem kellett volna. Szerencsére.

Hétfő délután Fülöp Zsolt önkormányzati képviselő, a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) képviselője e-mailt kapott az Önkormányzati Hivatal egyik munkatársától, Kozma Krisztina kulturális és köznevelési referenstől.

A TESZ Facebookon nyilvánosságra hozott beszámolója szerint viszont a levél tartalma se nem kulturális, se nem köznevelési nem volt. Az elvileg pártok felett álló önkormányzati köztisztviselő levele ugyanis a Fidesz kampányát segítette.

A szervezet azt írja, szerintük valószínűleg homokszem került a gépezetbe, mert elfelejtették, hogy nem minden egyéni önkormányzati képviselő fideszes, van köztük egy TESZ-es is, tehát utóbbi csak véletlenül került a címzettek közé.

„Tehát mi is történik? Igen, önkormányzati köztisztviselő (akinek a törvény szerint pártsemlegesen kellene végeznie a munkáját) munkaidőben, a hivatal eszközeit és anyagi javait használva a FIDESZ országgyűlési kampányában vesz részt. És vajon az aktivisták születési idejére miért van szükség?” – tették fel a kérdést.

Ugyanakkor a történetnek itt még nem volt vége, mert a TESZ hiába posztolta ki szerda reggel a fogást a Facebookra, estére újabb levél érkezett. Ebben a kérésnek megfelelően ott szerepeltek a fideszes aktivisták kért adatai Boda Anikótól, a Fidesz pannóniatelepi önkormányzati képviselőjétől.

Mai posztjukban pedig közölték, hogy a szentendrei jegyző közleményben azt írta, "a nyilvánosságra került levéllel kapcsolatban a tényállás tisztázása és a fegyelmi felelősség vizsgálata folyik".

„Most megyek a Szentendrei Városházára a Helyi Választási Bizottsághoz panaszt tenni és vizsgálatot kérni a Fidesz hűbéri rezsimeket és az állampártot idéző kampánymódszerei miatt. Ahogy eddig is sejtettük, a Fidesz az önkormányzati infrastruktúrát és az önkormányzati dolgozókat felhasználva (próbálna is bárki nemet mondani, az állásukkal játszanak) próbál előnyhöz jutni.”

- ezt már Pál Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje közölte Facebook-oldalán. Hozzátette: a tanúkkal aláírt bizonyítékot - az elcsípett email kinyomtatott példányát - is csatolja.

„Nem mellékesen jegyzem meg, hogy hétfő reggel a szentendrei Városháza tanácstermének ajtajában több köteg fideszes szórólap hevert. Vagyis az elvileg független és pártsemleges intézmény fideszes pártszékházzá változott.” – olvasható a posztban.