"Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!" - Vásárhelyen 92 éves pedagógus is rákerült a fideszes feketelistára

Gyülölködő tolvajnak nevezik a szórólapon. 

A hódmezővásárhelyi polgárok tegnap olyan szórólapot találtak postaládájukban, amelyben név szerint listázva vannak a város ellenségei. A kampányanyagot hivatalosan senki sem vállalta névvel, ám az ellenzék összemosásától kezdve Soroson és Simicskán át a kerítésbontás veszélyéig az összes kormánypárti kommunikációs lózungot sikerült rátenni, így aligha lehet vita tárgya, hogy ki áll mögötte. 

Újabb mérföldkő a fideszes bolsevizálódásban: feketelistát terjesztenek Márki-Zay Péter támogatóiról

Csúnyán be lehet rezelve a kormánypárt a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választástól, ahol a teljes ellenzéki felsorakozott Márki-Zay Péter mögé.

A 444 szúrta ki, hogy 

a feketelistán egy 92 éves pedagógus is szerepel. 

Az egykori iskolaigazgató Vári Ernőt ráadásul két évvel ezelőtt

90. születésnapja alkalmából a Fidesz mostani jelöltje, Hegedűs Zoltán köszöntötte

Az idős ember bűne a 444 szerint az lehet, hogy

feltűnt Márki-Zay két lakossági fórumán, mint egyszerű résztvevő.

Aktív politikai szerepet nem vállalt a kampányban, nyilvánosan állást egyik fél mellett sem foglalt. Csupán azt hitte, hogy élhet állampolgári jogaival, és egy demokratikus választás előtt meghallgathatja az egyik jelöltet. Nem tudta, hogy 2018 Magyarországán ő ezért

"Vesztes, sértett hataloméhes ember" lesz, aki "sokszor szégyent hozott már a városra, aki "ki akarja fosztani a város kasszáját, és akit "csak a gyűlölet tart össze" többi felsorolt társával. 

Ez a történet ugyanabba a rettenes, pokoli mélységbe ránt le minket Németh Szilárd tegnapi felböffenése Vathy Zsuzsa írónő tragikus halála kapcsán. 

Az ilyen esetek mutatják meg világosan: 2018 áprilisa már nem arról szól, hogy elégedettek vagyunk-e a kormánnyal, vagy annak ellenzékével, és hogy bízunk-e a különböző politikai erőkben.

Hanem arról, hogy az emberség legelemibb korlátait is büszkén, röhögve szétrúgó hitvány szarházik vezetése alatt akarunk-élni?

Mégis, mi lakhat azoknak a lelkében, akik egy nyomorult helyi politikai kampányban is képesek hataloméhes, gyűlölködő tolvajnak bélyegezni egy hajlott hátú, ősz, csaknem egy évszázadot megélt pedagógust? Milyen ember lehet az, aki képes ennek a bácsinak a remegő kezét megszorítani - aztán, amikor a politikai haszonszerzés azt diktálja, alantas, gyáva módon névtelenül arcul köpni? 

Hogy is mondta a fideszes telefonember, aki idős magyar emberek százezreinek hazudta, hogy Vona Gábotól kell rettegniük?

"Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!"