Közmunkások és önkormányzati alkalmazottak gyűjtik a Fidesznek az aláírásokat Szécsényben?

Állítólag kötelező kitölteniük az íveket, de ez nem minden.

A csatorna emellett arról is beszámolt, hogy az íveket a közmunkások is megkapták, akiknek szintén négy plusz aláírást kellett szerezniük a sajátjuk mellé.

A város korábbi polgármestere, Serfőzőné Fábin Erzsébet így nyilatkozott az ATV-nek az "unortodox" önkormányzati gyakorlatról:

"A kérdőívet Stayer László nem adhatta volna ki úgy, hogy utasítja az embereket, dolgozókat, hogy márpedig írjátok alá, szedjétek össze."

Az eset azonban állítólag nem egyedi: az ATV szerint Szécsény környékén más településeken és munkahelyeken is osztották a kormánypárt íveit a megfélemlített alkalmazottaknak.

A csatorna megkereste Stayer Lászlót, a település kormánypárti színekben megválasztott polgármesterét is, aki kérdéseikre azt felelte: senki felé nincs olyan elvárás, hogy kötelező lenne kitölteni és visszahozni azokat a támogatói íveket, amiket ő "ismerőseinek" ad, de természetesen örömmel veszi, ha ezt valaki megteszi.

Az ATV kiemelte: a törvény tiltja, hogy valaki munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségeiben, iskolákban, valamint kórházakban, rendelőkben gyűjtse a választási induláshoz szükséges aláírásokat.

Ennek ellenére portálunk úgy tudja, hogy

a gyűjtőívekből még a Kubinyi Ferenc Múzeumba is jutott, ahol szintén elvárták a dolgozóktól, hogy a fenti szisztéma szerint töltsék ki azokat.

Dobrocsi Lénárd, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje szerint "Szécsény ékes példája annak, hogy hogyan rohad a fideszes narancs".

Az Alfahír megkeresésére az ellenzéki politikus így kommentálta a Szécsényben kialakult helyzetet:

"A megye helytartói a belharcok miatt már Stayerről és a városról is levették a kezüket, ezt bizonyítják a 2017 évi Topos források is. Ennek fényében külön pikantériája az ügynek, hogy a polgármester még mindig hisz abban, hogy visszavonják a rá vonatkozó kilövési engedélyt."

Dobrocsi szerint, mivel "a Viktor nem engedi", hogy a választások előtt tisztázódjon a helyzet, Szécsény továbbra is a fideszes belvillongások terepe marad, a városvezetés pedig még kevésbé tud a település gyarapodására koncentrálni, mint eddig.