Az ENSZ lett a Soros - Újabb milliárdokat dobnak ki gyűlöletkampányra

Ismét színvonalas "tájékoztatásra" készülhetünk.

A kormánypárti kommunikáció múlt vasárnap óta tapasztalható következetlenségére jól jellemző, hogy míg egyrészről a nevetséges sikerpropagandával próbálják kompenzálni a hódmezővásárhelyi buktát, addig - a felröppent sajtóhírekkel ellentétben - nem állt le a migránsozásra épülő gyűlöletkampány sem.

Igaz, az újabb kör fókuszában nem Soros György, hanem az ENSZ áll majd.

A 444 emlékeztet, hogy az ENSZ migrációs csomagját még február első hetében mutatták be, ami arra hívja fel a fogadóországok vezetését, hogy fontos támogatni a krízis sújtotta térségeket, de azt is javasolták, hogy a humanitárius válság elkerülése érdekében tájékoztassák a bevándorlókat és menekülteket lehetőségeikről, jogaikról és kötelességeikről.

A javaslatcsomagban egyébként szerepel, hogy "a nemzetállamok szuverén joga migrációs politikájuk szabályozása".

A külügyminiszter ezt értelmezte úgy kedden, hogy az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, bontsák le a kerítéseket és ne büntessék a tiltott határátlépést.

Szijjártó ezek után a "Soros-tervhez" hasonlította az ENSZ javaslatát, napokkal később pedig már azzal fenyegetett, hogy otthagyja a migrációs csomagjáról szóló egyeztetéseket.