Az állam feladata lenne, de a Domestos újítja fel az iskolai mosdókat

Az Emmi-nek ez tetszik, csak pénzt nem ad hozzá.

A programhoz az Emmi forrást egyáltalán nem biztosít, csupán információt ad arról, hogy hol nem lesz felújítás a közeljövőben. Ezek az iskolák pályázhatnak a programra - írja a 24.hu.

A Domestos évente legalább öt iskolát választ ki, ahol építőipari cégekkel együttműködve felújítják a mosdókat, ezzel javítva a gyerekek és tanárok szociális körülményeit. A pályázók közül internetes szavazás segítségével választják ki a következő szerencsés intézményt.

Az Iskolamosdó Felújítási Programra az állam nem ad pénzt, de Rétvári Bence és Völner Pál államtitkárok az Emberi Erőforrások Minisztérium szakmai támogatásáról biztosította a kivitelezőket.

Magyarul "csináljátok csak, mert mi nem fogjuk."

Omladozó, életveszélyes iskola - élet az Isten háta mögött

Életveszélyes tornaterem, udvari vécé, omladozó vakolat, több helyen beszakadt tető, fűtési problémák, hatvan évvel ezelőtti infrastruktúra. Ez jellemzi a tarnazsadányi iskolát. Székely László ombudsman helyszíni vizsgálatot tartott a lényegében csak cigány gyerekek által látogatott intézményben, és kiderült, hiába tud mind az önkormányzat, mind az állami iskolafenntartó a problémáról, évek óta nem történik előrelépés - írja a Magyar Nemzet.