Hülyét csinál magából az LMP? - Megélhetési MSZP-sek javára léptethetik vissza nyíregyházi jelöltjüket

A héten látott napvilágot a hír, miszerint az LMP és az MSZP kölcsönösen visszaléphetnek egymás javára bizonyos körzetekben. A pletykák arról szóltak, hogy az LMP többek között az erősen billegő körzetnek számító Nyíregyházán is eláll az indulástól az MSZP-Párbeszéd javára. A helyzet szépséghibája, hogy az ottani alapszervezetet és a városi képviselőket még az MSZP megyei vezetése is "megélhetési politikusoknak" tartja.

A 444 kedden számolt be a megállapodásról, melynek értelmében az MSZP Hadházy Ákos körzetében, Szekszárdon, valamint Szombathelyen lépne vissza az ökopárt javára, az LMP pedig Budapest XVIII. kerületében, azaz Kunhalmi Ágnes körzetében, valamint Nyíregyházán állna el az indulástól az MSZP javára. Az egyeztetések során állítólag ennél több körzet is szóba került, de ezek végelegesítéséről csak március 15-e után döntenek a felek.

Nyíregyházán áll a bál

Helyi szinten azonban akad egy kis bibi:

Szoboszlay György, az LMP nyíregyházi jelöltje a Közös Ország Mozgalom által szervezett vitafórumon még mereven elzárkózott visszalépés és a koordinált indulás gondolatától.

A vitában Szoboszlay határozottan kijelentette, hogy ő nem fogja másnak átengedni a terepet, hiszen, mint fogalmazott:

"van egy érvényes kongresszusi állásfoglalásunk, ami arról szól, hogy 106 jelöltet indítunk a választáson".

Sőt, Csabai Lászlóné, az MSZP-DK-Párbeszéd közös jelöltjének a szakértői kormányról tartott értekezéséhez a következő, meglehetősen pikírt megjegyzést fűzte Szoboszlay:

A pártvezetés sem bírja a nyíregyházi szocikat

Veres János volt szocialista pénzügyminiszter és Szabolcs megyei MSZP-elnök - megérne egy misét, miért lehet ez az ember még valaki ebben az országban, és miért felejtette el mindenki a nevét, anélkül, hogy a Fidesz valaha is elszámoltatta volna, de ez egészen más történet - a következő történetre reagálva nevezte megélhetési politikusnak a nyíregyházi szocialistákat:

történt ugyanis, hogy még 2016-ban a helyi MSZP prominensei "egy-két állásért és egy-két jól fizető felügyelőbizottsági tagságért" hozzásegítették a helyi Fidesz-frakció elnökét egy csinos díszpolgári címhez.

Ez a manőver robbantotta föl a helyi önkormányzat baloldali ellenzéki frakcióját, amiből a lépést követően távozott a DK és az Együtt, akik arra panaszkodtak, hogy a helyi szocialisták folyamatosan összejátszottak a Fidesszel, a történet végére pedig még az is kilátásba került, hogy 2018-ban a helyi MSZP-szervezet "mehet a levesbe".

Az LMP-s Szoboszlay György nem véletlenül zárkózott el olyan határozottan egy esetleges együttműködéstől, azonban, ha igazak a megállapodásról szóló hírek, Szél Bernadették most komplett hülyét csináltak saját jelöltjükből, illetve egy olyan politikai alakulatnak engednek szabad utat, mely amellett, hogy országos szinten is történelmi bűnökkel terhelt,

helyben sem tudott ellenállni a hatalom és a pénz csábításának, és olyan hévvel feküdtek le a Fidesznek, amitől még a veterán balosok gyomra is fölfordul.

Ha már Hódmezővásárhely a baloldal számára nem volt jó másra, minthogy ismét felhevítse a kihűlő félben lévő osztozkodási-egyezkedési folyamatokat, legalább arra figyelhetnének a kormányváltásra egyébként teljesen esélytelen pártocskáik, hogy kiket engednek a tűz közelébe. Mi személy szerint nem lennénk kíváncsiak olyan emberek ténykedésére, akiket még egy Veres János is vállalhatatlannak tart...

(Címlapkép: Csabai Lászlóné és az MSZP-Párbeszéd vezérkara egy nyíregyházi kampányrendezvényen; a háttérben Veres János)

Felmondott Ron Werber az LMP-nél

Mint ismert, a gyűlöletkampányával a szocialistákat kormányra segítő Ron Werbert tavaly ősszel igazolta le az LMP. Szél Bernadett akkor úgy nyilatkozott az izraeli "kampánygururól", hogy "nagyon jó szakember, akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk".Információink szerint azonban Werber felmondott a pártnál.Telefonon elértük Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, aki sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülésünket.