Dunaújváros jobbikos jelöltje: valójában én képviselem a térségben lakók érdekeit

Pintér Tamásnak van egyedül esélye, hogy leváltsa a Fideszt.

Nemrég a kireszavazzunk.hu adatai és a Közös Ország Mozgalom külön mérése is azt mutatták, hogy Fejér megye 4. számú választókerületében egyedül önnek lenne esélye legyőzni a Fidesz képviselőjelöltjét. Mennyire tekinthetők biztatónak ezek az előrejelzések annak fényében, hogy a baloldali pártok együtt próbálnak meg nekiugrani április 8-nak, ráadásul az LMP is elindul? Tapasztal átszavazási hajlandóságot a baloldali szavazók részéről?

Nagyon sok helyi lakossal beszéltem az elmúlt időszakban, és rendkívül sok biztatást kaptam tőlük, szinte megszámolni sem lehet, mennyien hisznek bennem és abban, hogy közösen le tudjuk váltani a Fidesz-kormányt.

"Voltak közöttük jobb- és baloldali gondolkodású emberek, ami megerősít abban, hogy van esély a kormányváltásra."

Rendkívül hálás vagyok azért is, hogy már fél nap alatt összegyűjtöttük az előírt mennyiségű aláírást, az azt követő napokban pedig több ezren fejezték ki szimpátiájukat. Egy képviselőjelöltnek ez az első komoly visszajelzés arról, hogy jó munkát végzett-e az elmúlt időszakban, így nagyra értékeltem a választók támogatását.

"De nem vagyok elbizakodott sem, tudom, hogy még nagyon sok munka van hátra."

Hódmezővásárhely óta mintha a kormánypárt jelöltje, Galambos Dénes is komolyabban venné az ön kihívói pozícióját, hiszen nemrég Facebookon is foglalkozott a Jobbikkal egy rövid üzenet erejéig. Hogy látja, valóban ön és pártja generálják a problémákat a térség és az ország számára, ahogy azt ellenfele írta?

"Nem foglalkozom fideszes hazugságokkal, és véleményem szerint az itt élők sem, hiszen saját szemükkel látják a valóságot."

Fontosabb feladataim vannak most. Szeretnék mindenkihez eljutni, és ahogy az elmúlt években is tettem, segíteni őket a gondjaik megoldásában. Hiszek benne, hogy ezek a problémák választott képviselőként kezelhetőek. Az itt élőknek nem további hitegetésre van szüksége.

"Mindannyian normális egészségügyet, magasabb béreket, XXI. századi oktatást, járható utakat szeretnének."

Én ezeknek a megoldásával foglalkozom most és ezekkel fogok majd a parlamentben is.

Mit gondol, lesz lehetősége személyesen is ütköztetni érveit a fideszes jelölttel?

Galambos Dénes fél. Fél a számonkéréstől, az elszámoltatástól, a tiszta, egyenes beszédtől, az érvek ütköztetésétől, a programok összehasonlításától. Levélben, sajtótájékoztatón, szinte minden lehetséges formában vitára hívtam már, de gyáva módon csak a facebookos posztokig terjed az üzengetése.

De nem csak tőlem fél:

"Az elmúlt években a helyiek számára sem volt elérhető a képviselő."

Ez meglátszott a parlamenti munkáján is:

"A helyi problémák megoldásáért szinte sohasem szólalt fel, egyszerűen azért, mert nem tudta melyek azok, nem beszélget az emberekkel."

Pedig beszélni bőven lenne miről: ott van mindjárt a dunaújvárosi éjjeli közlekedést életveszélyessé tevő közvilágítási mutyi, aminek mai napig nincsenek felelősei. Fideszes ellenfele mennyire lehet elkötelezett aziránt, hogy felgöngyölítse az ügyet? Hiszen olyan botrányról van szó, ami akár 218 millió forintba is kerülhet a városnak.

"Nem áll érdekében felgöngyölíteni. Ez bizonyítja azt is, hogy a feljelentésem ellenére a fideszes Polt Péter vezette ügyészséggel inkább a korrupciógyanús ügylet eltussolásán dolgoztak."

Háromszorosan is problémát okoztak ezzel az országos botránnyal, hiszen közveszélyokozás miatt balesetveszélyes lett éjszaka Dunaújváros, a mutyizással hatalmas anyagi kárt okoztak az itt élőknek, de még az ígért megtakarítás sem valósult meg, mivel az áramfogyasztás továbbra sem csökkent.

Az sem mellékes, hogy Galambos egy olyan politikai közösség képviseletére vállalkozik, melynek egyik tagját egy gyilkossági ügyben nem jogerősen, bűnpártolásért három év börtönre ítélték.

Ezzel kapcsolatban egy dolgot biztosan ígérhetek:

"Amennyiben megválasztanak április 8-án, a jövő évi önkormányzati választáson a helyi fideszes testületet is le fogjuk váltani."

A dunaújvárosiaknak nincs szüksége több ilyen botrányra.

Az idei, viszonylag enyhe tél is tartogatott kellemetlen meglepetést a dunaújvárosiaknak: ismét több száz család maradt kellő minőségű fűtés nélkül. Erre milyen magyarázat létezhet egy fideszes vezetésű nagyvárosban?

"A kormánypártiakra nem jellemző az együttérzés, és ha pénzről van szó, mindegy nekik, hány ember fagyoskodik a saját otthonában."

A helyi oligarcha és a helyi fideszes pártvezetés összefonódása hatalmas problémákat okozott az elmúlt években az itt élőknek. Együtt lopták ki a vagyont a DVCSH-ból, aminek a levét a dunaújvárosiak itták meg, hiszen ez a rossz szolgáltatás valódi oka.

"Kiemelt célom, hogy a károkozókat elszámoltassuk, és élhető várossá alakítsuk Dunaújvárost, ahol nem fordulhatnak elő többé ilyen problémák."

A város egyik legnagyobb munkáltatója, a Dunaferr fölött is sötét fellegek gyülekeznek, ez mennyire foglalkoztatja az ottani embereket?

"A Vasmű dolgozóit – éppúgy, ahogy a dunaújvárosi és a környékbeli multiknál dolgozókat - az elmúlt évek kormányai magukra hagyták."

Kormányra kerülve, állami beavatkozással, vagyis nagyobb támogatással magasabb béreket szeretnénk az ott dolgozók számára biztosítani, ami gátat szabhat a munkavállalók elvándorlásának és a szakemberhiánynak. Ezzel szeretnénk garantálni a Dunaferr biztonságos működését a jelenlegi és jövőbeni munkaerő-piaci körülmények között.

A kireszavazzunk.hu szerint komoly problémát okoz a választókörzetben az utak és a járdák borzalmas állapota, az országos trendeknek megfelelően romokban hever az egészségügy, alig van munkalehetőség és alacsonyak a fizetések. Ezek a tünetek nem éppen egy sikertörténetet mutatnak a kívülálló számára, de nem is Galambos Dénes lobbierejét dicsérik. Mire számíthatnak választókerület lakosai, ha ön képviseli majd őket?

A térségnek olyan országgyűlési képviselője van, akinek nem áll érdekében képviselni az embereket, mert az sokszor szembemenne a nagypolitikával, így jó pártkatonaként hallgat.

"Épp ezért, amióta képviselő vagyok, hozzám, és nem hozzá fordulnak bizalommal, helyette valójában én képviselem a térségben lakók érdekeit."

Megválasztott képviselőként első dolgom lesz a korrupció felszámolása, hogy mindenre jusson pénz, amire kell: nem lesz olyan iskola, ahol a gyerekek kabátban ülnek a tanteremben, nem lesz olyan járda, vagy közút, amit éveken át ígérgetnek, de nem újítanak fel - mi elkezdjük. Nem lesz olyan uniós forrás, ami a becsületesen dolgozó kis- és középvállalkozások helyett Mészáros Lőrinc zsebébe vándorol. A dunaújvárosiak megérdemlik a jobb egészségügyet, azt, hogy csökkenjenek a várólisták, azt, hogy minden településen legyen háziorvos. Ahogy azt is megérdemlik, hogy világos legyen, ne történjen több baleset, és hogy tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak.

Dunaújvárosban csak a Jobbik győzheti le a Fideszt

A Fejér megyei 4-es választókerületben a jobbikos Pintér Tamás ütheti ki a Fidesz jelöltjét, Galambos Dénest.A Közös Ország Mozgalom felméréséből kiderült, hogy Pintér egymaga 44 százalékot szerezne a kormánypárti jelölt ellenében.A DK-s Mezei Zsolt csupán 33, Rákosi Judit az LMP-ből 20 százalékra számíthatna, az Együtt jelöltje, Mihalik Zoltán 15, a momentumos Kaszó Róbert pedig mindössze 10 százaléknyi szavazatot zsebelhetne be.