Kósa ügyvédje a botrányos Híd a munka világába nevű programnál is segédkezett

Fiák István készítette el a program jogi háttértanulmányát, 10 millió forintért.

A program keretében 1,6 milliárd forintnak veszett nyoma.

A Romnet.hu értesülése szerint Farkas még az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökeként kötött vállalkozói szerződést Fiák Istvánnal, hogy annak ügyvédi irodája készítse el Híd a munka világába nevű uniós program jogi háttértanulmányát, 10 millió forintért.

Mint ismert, Farkas Flóriánt és programját a kormány és a Fidesz minden alkalommal megvédték, a hatóságok még tanúként sem hallgatják meg a fideszes politikust. Farkas olyannyira jó helyzetben van, hogy őt a Fidesz az április 8-i választáson országos listájának 17., biztosan befutónak számító helyéről indítja - írja a Romnet.

Mint ismert, az EMMI vizsgálata nyomán feltárt számos szabálytalanságot követően a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a szervezettől a minisztérium.

Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja az adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek havi 7 millió forintos keretösszeggel. A kontraktus szerint 2017 végén egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek sem tett eleget.