Kósa jó fiú: ő ragaszkodott a mama 800 milliójához

Rendes tőle.

Ez a lap szerint azért is figyelemre méltó, mert a fideszes politikus többször is azt állította: önzetlenségből, a közjó érdekében segített az állítólag mesés vagyont öröklő nőnek, hogy a pénz megfelelő helyre kerüljön, és ebben semmiféle személyes haszonszerzés nem motiválta. A rokon szerint ugyanakkor Kósa Lajos kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró.

Emlékezetes, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter korábban azzal is védekezett, hogy ő alig ismeri a nőt, aki – közokiratba foglalt dokumentum szerint – megbízta, hogy kezeljen egy 1350 milliárd forintos vagyont.

Az Alfahír számolt be arról először, hogy a valóságban a csengeri asszony és Kósa Lajos üzleti köre között a mai napig kapcsolat van.

Kósa jobban tenné, ha nem is magyarázná

A miniszter úgy beszél az 1350 milliárdos ügyről, mintha éppen akkor találná ki, hogy mi történt. A botrány kirobbanása után Kósa Lajost azonnal megkérdezték a pénzről, majd Facebookon jelentkezett a magyarázattal, később viszont ismét újságírók faggatták. Ez így már sok volt.