Kubatov egykori „problémamegoldója” szerint nem véletlen, hogy a Fidesz egyik riválisának méhészete leégett

Gyújtogatás, fenyegetés, drogozás a Fradinál. Ezekről mesélt az egykori "szurkolói koordinátor".

Helyreigazítás

Az alfahir.hu portálon 2018.03.23-án "Kubatov egykori "problémamegoldója" szerint nem véletlen, hogy a Fidesz egyik riválisának méhészete leégett" címmel közzétett
cikkünkben

 - valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor Szabó Ferenctől átvett volna Horváth Tibor által összeállított dossziét és ezt követően felhívta volna Nagy-Majdon Józsefet, hogy azonnal induljon Budapestre.

 - Kubatov Gábor soha nem vett részt olyan megbeszélésen, amelyen Szabó Ferenc és Nagy-Majdon József együtt lett volna jelen, nem adott át semmilyen dossziét Nagy-Majdon polgármesternek és nem tett olyan megjegyzést, hogy "kezelni fogiuk a problémát."

A fenti cikkel kapcsolatosan Kubatov Gábor jogi képviselője annak közlését kérte továbbá, hogy Kubatov Gábor soha nem fogyasztott kábítószert.

A privatkopo.hu-n közzétett cikkben Szabó Ferenc által - minden alapot nélkülözően - előadottakkal kapcsolatosan Kubatov Gábor jogi képviselője annak közlését kérte továbbá, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást, hogy Ricardó Moniz Fradi-edzőt bántalmazzák.

***

2014 októberében önkormányzati választást tartottak az országban, így a Nógrád megyei Bátonyterenyén is. A település alpolgármestere, Horváth Tibor bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként indul a hivatalban lévő polgármesterrel, a fideszes Nagy-Majdon Józseffel szemben. Horváth állítólag egy nejlonszatyornyi kompromittáló dokumentumot gyűjtött össze Nagy-Majdon tevékenységével kapcsolatban, amit elküldött Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnök-pártigazgatójának. Innen kezdődik „Szőke” története.

„A választások előtt kb. egy-másfél hónappal megkeresett Horváth Tibor, aki korábban Bátonyterenye fideszes alpolgármestere volt, egészen addig, amíg be nem jelentette, hogy független jelöltként indul a hivatalban lévő polgármester, Nagy-Majdon József ellen, akit a Fidesz újraindított. Miután a bejelentés megtörtént, Nagy-Majdon azonnal felmentette az alpolgármestert”

- mesélte a Privátkopónak Szabó „Szőke” Ferenc.

A bűnügyi portálnak azt állította, hogy Horváth Tibor a házába hívta, és átadott neki egy vastag dossziét tartalmazó nejlonzacskót.

„Horváth annyit mondott, hogy a csomagban Nagy-Majdonra nézve kompromittáló dokumentumok vannak, és adjam azt át Kubatov Gábornak. Megtettem. A pártigazgató belelapozott a dossziéba, és a jelenlétemben felhívta a polgármestert, hogy azonnal induljon Budapestre, a Fradi-pályára.”

Az egykori „szurkolói koordinátor” jelen volt a két politikus megbeszélésén, amelyre így emlékezett vissza:

„Rövid eszmecsere volt. Kubatov egyszerűen átadta a polgármesternek az állítólagos visszaéléseit bizonyító irathalmazt, azzal a megjegyzéssel, hogy »kezelni fogjuk a problémát«. Ezt követően érdekes dolgok történtek Bátonyterenyén…”

Kubatovék találkozója után nem sokkal később felgyulladt Horváth Tibor méhészete, amely „Szőke” szerint aligha öngyulladás következében égett porig.

Azt állította, hogy „több mint tízezer méh pattogott a tűzben, döbbenetes hangja volt” , de kérdésre hozzátette mosolyogva, hogy csak „hallomásból” tudja, hogy milyen hangja volt a méhek „pattogásának”. Azt határozottan tagadta, hogy köze lenne a méhészet felgyújtásához.

„Szőke” arról is beszámolt, hogy Horvát Tibor „pokoljárása” itt még nem ért véget, ismeretlen személyek purhabot fújtak a házánál parkoló gépkocsija kipufogójába. Egy másik történetet is felelevenített az egykori „szurkolói koordinátor”, amikor megfenyegette Kökény Attila énekest, aki Horváth Tibor választási rendezvényén lépett volna fel.

„Rengeteget segítettem Nagy-Majdonnak a kampányban, ismert embereket, celebeket szerveztem a polgármester választási rendezvényeire. Egy alkalommal megtudtam, hogy Kökény Attila énekes úton van Budapestről Bátonyterenyére, ahol Horváth választási rendezvényén lett volna fellépése. Azért csak volna, mert felhívtam telefonon, és közöltem vele, ha belép Bátonyterenye területére, személyesen fogom összeverni. Inkább visszafordult”

- mondta „Szőke” a Privátkopónak. Horváth végül a családjával együtt elköltözött Bátonyterenyéről.

„Szőke” arról is beszélt, hogy nem csak „problémamegoldóként”, hanem drogszállítóként is komoly érdemeket szerzett az Üllői úton.

Állítása szerint a Fradi vezetésében, valamint a biztonsági szolgálat emberei közül többen is kábítószer-élvezők voltak abban az időszakban, amikor még ott dolgozott.

„Rendszeresen a biztonsági igazgató irodájában szívtunk kokaint a klub egyik felsővezetőjével, akinek neve sokak számára a meglepetés erejével hatna. Mármint azok számára, akik nem ismerik őt közelebbről. Több alkalommal megtörtént, hogy három csík drogot vittem a közös „szívásra”, amiből kettőt ez a bizonyos közismert vezető fogyasztott el. Mondtam is neki: „A k.rva anyádat, elszívod az összes kokót!? Baszki, 50 ezret fizettem érte!”

„Szőke” szerint utána sem maradtak drog nélkül az Üllői úton, úgy tudja, hogy az eltávolítása után az utódja vette át a drogszállító szerepét.

Hétfőn szintén a Privátkopón tálalt ki „Szőke”, és felelevenítette a Fidesz-székház előtti tüntetés hátterét, illetve azt állította, hogy a Fradi belső köréből utasítást kapott Kassai Viktor játékvezető megfenyegetésére, továbbá Ricardo Moniz, korábbi Fradi-edző bántalmazására.

Kitálalt az emberölésért ült Szőke: "felső körökből utasítottak, hogy védjük a Fidesz-székházat, verjük szét a Fradi-edzőt és Kassait"

"Szőke" még a kilencvenes évekből, szurkolói körökből ismeri Kubatov Gábort, aki a Ferencváros élére kerülve több fontos megbízatást is adott neki. Az elsőt 2013 márciusában, amikor a tervezett Alaptörvény-módosítás ellen tiltakozó, a Fidesz székházába behatoló diákokat szorították ki.

A Privátkopó a cikk után megkereste Kubatov Gábort is, aki helyett Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője reagált.

„Az általam irányított biztonsági szolgálat azért szakította meg 2015 nyarán az együttműködését, mert az illető, fogalmazzunk egyértelműen, hazugságok tömkelegével tévesztett meg mind engem, mind a klubot”

- írta a bűnügyi portálnak, a Kubatov Gábornak feltett kérdésekre azonban nem válaszolt érdemben.