"A személyi jövedelemadót az őőőőő 27 százalékról lejjebb vinnénk"

Élő adásban bizonyítja be a kamupárt jelöltje, miért van óriási szüksége a Fidesznek a kamupártokra.

A legalább 149 millió forintos támogatást bezsebelő Szegény Emberek Magyarországáért "párt" (vagyis ők szegény emberek által lakott Magyarországot szeretnének, de mindegy, ugorjunk) kamujelöltje az állami propagandatévében hordott össze képtelennél képtelenebb butaságokat, többek között azzal, hogy összekeverte az általános forgalmi adót (ÁFA) és a személyi jövedelemadót (SZJA). 

Sajnos a "párt" elnöke ("kedves elnök uruk") betegséggel küszködik, így szombathelyi jelöltjüket küldték, egy bizonyos Horváth Gábort. 

"A kétkulcsos ÁFA-kulcsról egykulcsos ÁFA-kulcsra tennénk vissza, mert nagyon sok országban már egykulcsos adórendszer működik" - mondta (háromkulcsos ÁFA-rendszerünk van).

"A személyi jövedelemadót a jelenlegi 27 százalékról lejjebb vinnénk, mert a válság óta fennmaradt." (15 százalékos jelenleg, a 27 százalék az ÁFA-kulcsra vonatkozik).

Szerencsére az oktatással is részletesen foglalkoznának, hiszen a diákok "nagyon el vannak nyomva", ezért fontos, hogy legyen kevesebb tananyaguk, az EU-s pályázatokat pedig úgy írnák ki, hogy azokra akár háztartási gépekre is lehessen pályázni (??????).

A "politikusnak" természetesen volt pár jó szava az egészségügyre is, annak reformját úgy képzeli el, hogy legalizálják marihuánát, az ebből származó bevételt, 18 milliárd forintot pedig az egészségügyre fordítják (az egészségügyi büdzsé úgy 1660 milliárd forint, biztos jól jönne az a 18 pluszban).

Ha pedig végigértünk ezen a bohóckodáson, akkor már láthatjuk, hogy a hatalomnak nem elsősorban azért van szüksége ezekre a viccpártokra, mert azzal összezavarja a szavazólap fölött görnyedő jobb sorsra érdemes választót, hanem azért, hogy magából a választási rendszerből és folyamatból közröhejt csináljon. Különösen úgy, hogy mindezt a többi ellenzéki párttal "egyenrangú" módon, öt percben megteheti a "köztévén" (a maradék 1435 perc úgyis a Fideszé).

Akár úgy, hogy csirkejelmezben bohóckodik, akár öltönyben.