Szoros verseny Somogy megyében: Steinmetz Ádám győzheti le a fideszes jelöltet

Az Iránytű Intézet kutatása szerint az MSZP-DK közös jelöltje messze lemaradt mögöttük.

Az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók között a Fidesz-KDNP jelöltje, Móring József Attila és a Jobbik színeiben induló dr. Steinmetz Ádám fej-fej mellett, 40%-on állnak Somogy megye 3. számú választókerületében.

A megye nyugati és középső részét felölelő kerületben az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Dr. Mészáros Géza Józsefre 15% szavazna, az LMP jelöltje 2%-on áll. 

Emlékeztetnek: a 2014. évi országgyűlési választáson Móring József Attila az érvényes szavazatok 47,5%-át szerezte meg, a baloldali összefogás jelöltje, Harján Dávid és a jobbikos Mátyás Balázs Máté akkor közel azonos szavazatszámmal a voksok 22,9%-át gyűjtötték be. Az LMP-s Filek Péter 3,2%-kal végzett.

A pártot választani tudók 42%-a a Fidesz-KDNP-re, 36%-a a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP-P ebben a kategóriában 10, a DK 5%-on áll. A választókerületben az LMP 2%-os támogatottsággal bír, míg az Együtt, az MKKP és a Momentum 1-1%-on áll. 

"Ha támad a Fidesz, az azt jelenti, hogy tartanak tőlem, tartanak a változástól"

A kireszavazzunk.hu adatai szerint Somogy megye 3. számú választókerületében dr. Steinmetz Ádám, a Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Érezheti ezt a kormánypárt is, hiszen az olimpiai bajnok vízilabdázó ellen lejáratókampány is indult már. Dr. Steinmetz Ádámmal a választásról, esélyekről, Somogy megye és a magyar vidék gondjairól beszélgettünk.