Szabóné: Kósa nem kérte, csak elfogadta a 800 milliót

A politikus felánlotta, hogy segít.

A nő az interjúban arról is beszélt, hogy Kósa folyamatosan azt mondta neki, hogy veszélyben lesz az ő és családja élete is, ha megtudják, hogy ekkora összeg fölött rendelkezik. Szerencsére azonban a fideszes politikus felajánlotta, hogy segít.

Emiatt gondolta úgy Szabó Gáborné, hogy ezt viszonozni illik, ezért ígért két és fél millió eurót előbb Kósa feleségének, majd a politikus édesanyjának. "Nem kérte, csak elfogadta" - mondta arra a kérdésre, miszerint Kósa elvárta-e az ajándékot.

A csengeri hölgy ügyvédje - Helmeczy László - ezzel kapcsolatban a Btk.-t idézte a Magyar Nemzetnek, miszerint az is elköveti a befolyással üzérkedés bűntettét, aki „a jogtalan előny ígéretét” elfogadja.

A nőt beidézte a Nemzeti Nyomozó Iroda szerdára, bár ennek fényében biztos, hogy nem fog megjelenni. Helmeczy László, a Magyar Nemzetnek nem tudta pontosan megmondani, milyen ügyben nyomoz az NNI, hiszen ügyfelét még nem gyanúsították meg semmivel, csak feltételezi, hogy csalás lehet a gyanú az egyébként már január óta folyó eljárásban.

Helmeczy valószínűsíti, hogy Kósa Lajos és Orendi Mihály (a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség igazgatója) ellen per indul, hiszen bizalmas információkat adtak ki egy kényes üzleti ügyről, annak ellenére, hogy titoktartási kötelezettségük volt.